Hrnčekový recept na veľmi jednoduchú, sviežu tortičku bez pečenia, múky a pridaného cukru
Suroviny na koláč – nepečená smotanovo ovocná torta bez múky:
Korpus: 1 šálka mandlí ( môžeme použiť aj iné orechy ), 1 šálka strúhaného kokosu, 1 PL medu, 1 PL kokosového olejaSmotanový krém: 500 g jemného tvarohu, 250 g mascarpone, 1 PL medu, 1 ks vanilkový lusk, drobné ovocie ( môžeme použiť aj 1 ks broskyňový kompót alebo ananásový kompót)
Postup:
Korpus: mandle alebo iné orechy rozmixujeme, prípadne zomelieme, pridáme k nim strúhaný kokos, med, kokosový olej. Všetko spolu dobre vymiešame, natlačím do formy o priemere cca 20 cm a necháme vychladiť.
Tvarohový krém: tvaroh, mascarpone a med vymiešame na hladký krém, dosladíme podľa chuti a primiešame ovocie (kompót dôkladne scedený) nakrájané na malé kúsky. Rozotrieme na korpus a dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
Ozdobíme ovocím alebo hoblinami čokolády s vysokým podielom kakaa alebo horkým holandským kakaom. Nepečená smotanovo ovocná torta bez múky je hotová. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Korpus môžete pripraviť aj z 200 g drvených sušienok, ktoré vymiešate s 60 g roztopeného masla. Na náplň môžete použiť 250 g mascarpone, 250 g jemného tvarohu a 250 ml vyšľahanej šľahačky.