Desatoro grilovania hermelínov

Ako správne grilovať hermelín alebo desatoro grilovania hermelínov:

Desatoro grilovania hermelínov

1. Na grilovanie používajte špeciálne grilovacie balíčky. Hermelíny, ktoré sa v nich nachádzajú sú vhodné na  úpravu pri vysokých teplotách a obsahujú  aj vhodné korenie alebo omáčku.

2. Hermelíny pred grilovaním nerozkrajujte ani nenapichujte, pri zvýšenej teplote by mohli popraskať a vytiecť skôr, než budú hotové.

3. Hermelíny je vhodné grilovať zabalené v alobale, máte tak istotu, že vám nevytečú do grilu. Pokiaľ chcete grilovať Hermelíny len tak na rošte, je lepšie ich aspoň podložiť kúskom alobalu.

Mohlo by vás zaujímať

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom

25 minútSuroviny na grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom: 1 balenie hermelínu na gril s brusnicovou omáčkou, 30 g masla, 300 g listového špenátu, 60… Čítaj ďaľej

4. Nepoužívajte pôvodnú syrovú fóliu, tá nie je vhodná na grilovanie, pretože ide o kombináciu hliníku, vosku a papiera. Ideálny je klasický alobal.

5. Hermelíny grilujte pri strednej teplote. Syr sa tak krásne prepečie, kôrka nebude spálená (ako pri vysokej teplote) a vnútro syra nezostane surové (ako pri nízkej teplote).

Mohlo by vás zaujímať

Grilovaný hermelín

Hermelín grilovaný v chrenovej zemiakovej kaši

15 minútSuroviny na Hermelín grilovaný v chrenovej zemiakovej kaši: 1 balenie Hermelínu na gril s brusnicovou omáčkou, 4 stredne veľké zemiaky, 4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu, 30… Čítaj ďaľej

6. Hermelín pred grilovaním zľahka potrite olejom, prípadne zmesou oleja a korenín (byliniek, cesnaku, citrónu…). Kôrka bude po grilovaní vláčnejšia a marináda tak dodá syru špeciálnu príchuť.

7. Pokiaľ Hermelíny grilujete spolu s nejakou zmesou (zelenina, ovocie) navrchu, zakryte ju pred zabalením kúskom papiera na pečenie. Touto stranou potom dajte hermelín na gril a v polovici grilovania hermelín otočte.

Mohlo by vás zaujímať

Grilovaný hermelín na sušených paradajkách

Grilovaný hermelín na sušených paradajkách

25 minútSuroviny na grilovaný hermelín na sušených paradajkách: 4 ks hermelínu, 2 olúpané strúčiky cesnaku, soľ, lyžička kapár, 2 vetvičky bazalky, 4 ks sušených paradajok Postup:… Čítaj ďaľej

8.Pokiaľ máte gril bez veka, je dobré syry počas grilovania otáčať, aby boli prepečené rovnomerne. Pri grile s vekom to nie je potrebné.

9. Ku grilovaným Hermelínom sa hodia rôzne omáčky, napríklad brusnicová, barbecue, mexická, slivková…

10. Grilovanie je zábava, preto si ho užite s rodinou či priateľmi, s dobrým pitím a dobrou náladou.

Mohlo by vás zaujímať

Grilovaný Hermelín s nektárinkami

Grilovaný Hermelín s nektárinkami

30 minútSuroviny na Grilovaný Hermelín s nektárinkami: 1x hermelín na gril (4 ks syra), 200 g dužiny z nektáriniek, 2 šalotky, 60 g Sedlčanského Modřenínu, lyžička… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach