40 minút
Suroviny na kelové fašírky:
800 g kelu, 2 polievkové lyžice oleja, 100 ml mlieka, menšia cibuľa, 2 vajíčka, 3 – 4 deň staré rožky, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli, hrubšiu strúhanku na obalenie
Postup:
Kel rozdelíme na 4 časti, ktoré vhodíme do slanej vriacej vody. Necháme povariť asi 3 minúty. Vo vlažnom mlieku si zatiaľ necháme namočené na menšie kúsky nakrájané rožky. Potom vyberieme kel, necháme dobre odkvapkať. Kel spolu s cibuľou posekáme na drobné kúsky. Rožky vyžmýkame z mlieka a všetko zosypeme do jednej misy.
Mohlo by vás zaujímať
Zmiešame s korením a vajíčkami do hustej hmoty. Vytvoríme menšie gule, ktoré obalíme v strúhanke.
Kelové fašírky vyprážame na oleji alebo vo fritéze. Podávame ich so zemiakovou kašou a paradajkou.