90 minút
Suroviny na nepečený broskyňový koláč ( rozpočet na 16 kúskov ):
300 g kokosiek, 125 g masla, 850 ml broskyňového kompótu, 200 g žervé, 150 g cukru, 1 vanilkový cukor, 400 ml smotany, 2 ztužovače na šľahačku
Postup:
Na bok dáme 12 kokosiek a zvyšné nastrúhame. Rovnako z drte odložíme dve lyžičky. Ostatok zmiešame s maslom. Tortovú formu vyložíme potravinovou fóliou a rozotrieme naňu cesto. Na 30 minút dáme do chladničky. Zlejeme broskyňový kompót, ovocie pokrájame na kúsky a rozložíme po korpuse.
Mohlo by vás zaujímať
Žervé zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. V smotane rozpustíme ztužovač, vyšľaháme ju a po častiach ju vmiešame do žervé. Smotanový krém rozotrieme na korpus s broskyňami a koláč necháme chladiť 12 hodín. Koláč výklopíme resp. preložíme na tácku, ozdobíme pokrájanými broskyňami a podávame.