Bezgluténové dukátové buchtičky

Doba prípravy 50 minútEnergia: 731 kcal.Náročnosť

Oživte obľúbenú klasiku a pripravte si dukátové buchtičky bez gluténu so Zlatým klasom bezgluténovým.

Suroviny na bezgluténové dukátové buchtičky:

Na cesto:

  • 400 g múka Jizerka (alebo iná bezgluténová múka)
  • 1 balíček droždie
  • 2 balíčky trstinový cukor s rumovou arómou
  • 40 g trstinový cukor
  • 50 g rozpustené maslo
  • 300 ml vlažného mlieka

Na krém:

  • 1 balíček bezgluténový Zlatý klas
  • 800 ml mlieko
  • 40 g cukor
  • 1 KL rumová aróma

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)
  • olej na vymastenie a potretie
Bezgluténové dukátové buchtičky
oetker

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a trstinovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín a mlieko a vareškou vypracujeme hladké cesto. Cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme asi 50 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta vytvarujeme guľôčky a položíme ich vedľa seba na olejom vymastený plech. Buchtičky potrieme pomocou štetca alebo pierka olejom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Mohlo by vás zaujímať

Lekvárové buchty

Lekvárové buchty

90 minútSuroviny na lekvárové buchty: 500 g hladkej špaldovej múky, 30 g droždia, 60 g cukru, 240 ml vlažného mlieka, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 2… Čítaj ďaľej
  • Elektrická rúra: 190 °C
  • Teplovzdušná rúra: 170 °C
  • Plynová rúra: 190 °C
  • Doba prípravy: 20 Minút
  • Doba pečenia: 30 Minút

Buchtičky necháme vychladnúť. Potom ich opatrne vyklopíme z plechu.

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas bezgluténový s mliekom, cukrom a arómou podľa návodu na obale.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia3061 kJ /731 kcal712 kJ / 170 kcal
Tuky16,93 g3,93 g
Sacharidy116,02 g26,92 g
Bielkoviny14,01 g3,25 g

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach