Červené cupcakes

Doba prípravy 50 minútEnergia: 379 kcal.Náročnosť

Zamatovo nadýchané červené cupcakes Red Velvet

Suroviny na červené cupcakes ( vystačí na asi 12 porcií):

Na cesto:

  • 1 balenie Red Velvet torty Dr.Oetker
  • 125 g zmäknutého masla
  • 2 vajcia

Na náplň:

  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • Farbu gélovú potravinársku červenú Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • 12 papierových košíčkov na muffiny
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Červené cupcakes

Postup:

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na cesto s maslom a vajcami elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupni dohladka. Cesto pomocou lyžice rozdelíme do košíčkov umiestnených vo forme na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas pečenia: asi 20 minút
  • Čas prípravy: asi 30 minút

Muffiny vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme a vzniknutú čiapočku odložíme.

Mohlo by vás zaujímať

Vianočná medová roláda

Vianočná medová roláda

15 minútVianočná medová roláda – suroviny: 4 vajíčka 80 g medu 60 g krupicového cukru 50 ml rastlinného oleja 100 g polohrubej múky 1 ČL prášku… Čítaj ďaľej

Na prípravu náplne vyšľaháme zmes na náplň so smotanou a mascarpone. Pokvapkáme červenou farbou, ale nemiešame, aby nám vzniklo mramorovanie. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka. Polovicou náplne ozdobíme spodnú časť muffinov, priklopíme čiapočkou a dozdobíme aj povrch muffinov.

TIP: Pre ešte výraznejší zimný vzhľad môžeme červené cupcakes posypať Snehovými vločkami a bielym zdobením.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1587 kJ / 379 kcal1470 kJ / 351 kcal
Tuky28,62 g26,50 g
Sacharidy12,73 g11,79 g
Bielkoviny4,59 g4,25 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach