50 minútEnergia: 379 kcal.
Zamatovo nadýchané červené cupcakes – Red Velvet
Suroviny na červené cupcakes ( vystačí na asi 12 porcií):
Na cesto:
- 1 balenie Red Velvet torty Dr.Oetker
- 125 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
Na náplň:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- Farbu gélovú potravinársku červenú Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
- formu na muffiny
- 12 papierových košíčkov na muffiny
- elektrický ručný šľahač
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Postup:
- Na prípravu cesta v mise vyšľaháme zmes na cesto s maslom a vajcami elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupni dohladka. Cesto pomocou lyžice rozdelíme do košíčkov umiestnených vo forme na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 180 °C
- Teplovzdušná rúra: 160 °C
- Plynová rúra: stupeň 3
- Čas pečenia: asi 20 minút
- Čas prípravy: asi 30 minút
Muffiny vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme a vzniknutú čiapočku odložíme.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu náplne vyšľaháme zmes na náplň so smotanou a mascarpone. Pokvapkáme červenou farbou, ale nemiešame, aby nám vzniklo mramorovanie. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka. Polovicou náplne ozdobíme spodnú časť muffinov, priklopíme čiapočkou a dozdobíme aj povrch muffinov.
TIP: Pre ešte výraznejší zimný vzhľad môžeme červené cupcakes posypať Snehovými vločkami a bielym zdobením.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1587 kJ / 379 kcal | 1470 kJ / 351 kcal |
Tuky | 28,62 g | 26,50 g |
Sacharidy | 12,73 g | 11,79 g |
Bielkoviny | 4,59 g | 4,25 g |