Varená špargľa s holandskou omáčkou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Varená špargľa s holandskou omáčkou – suroviny:

1 viazanička zelenej alebo bielej špargle

Holandská omáčka: 3 žĺtky, 100 ml vývaru zo špargle, 1 lyžička citrónovej šťavy, soľ, 250 g masla

Postup:

Maslo na miernom ohni pomaly škvaríme, aby sme ho zbavili zvyškov mlieka. Nesmie zhnednúť. Hotové precedíme cez hustú gázu. Nádobu so žĺtkami a vývarom vložíme do väčšieho hrnca s horúcou vodou tak, aby sa nedotýkala dna a šľaháme do zhustnutia.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľa s krémovou vajcovou omáčkou

35 minútŠpargľa s krémovou vajcovou omáčkou je veľmi chutná na obed alebo večeru. Špargľa s krémovou vajcovou omáčkou – suroviny: 1 viazanička špargle, šťava z 1… Čítaj ďaľej

Za stáleho šľahania opatrne prilievame rozpustené maslo. Nakoniec ochutíme soľou, citrónovou šťavou, prípadne mletým korením. Ihneď podávame.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach