Kardinálov rez

Doba prípravy 40 minútEnergia: 404 kcal.Náročnosť

Suroviny na kardinálov rez:

Žlté cesto: 7 žĺtkov + 1 celé vajce, 1 vanilkový cukor, 50 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 70 g práškového cukru

Biele cesto: 210 g práškového cukru, 7 bielkov

Plnka: 2 smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, malinový džem, 500 g drobné ovocie ( maliny, jahody, čučoriedky, černice, ríbezle )

Kardinálov rez

Postup:

Biele cesto: v miske ušľaháme z bielkov a trocha soli sneh, potom pridáme cukor a šľaháme, kým sneh nie je hustý a pevný.

Žlté cesto: v miske vymiešame žĺtky spolu s jedným celým vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom. Miešame asi 10 minút elektrickým šľahačom. Potom prisypeme múku a prášok do pečiva a všetko ešte dobre vymiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý dobre vymastíme tukom ( oceníte, keď budete cesto vyberať z plechu ) a lyžičkou nanášame sneh do pásov. Medzi jednotlivými pásmi vynechávame medzery. Celkový počet bielkových pásov na plechu je 4 !!!

Potom si vezmeme žlté cesto a medzery ním vyplníme. Takto pripravené cesto pečieme asi 30 minút pri 180ºC.

Plnka: šľahačom vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom.

Mohlo by vás zaujímať

Jogurtové lievance

Jogurtové lievance s omáčkou z lesného ovocia

Lievance majú na Slovensku dlhú tradíciu. Kedysi boli považované za slávnostný pokrm. Najviac sa z neho tešia deti. Ale veľa ľudí si ich rado vychutná ako … Čítaj ďaľej

Upečené cesto rozkrojíme na polovicu, potrieme malinovým džemom, naplníme polovičným množstvom šľahačky, pridáme ovocie, ktoré zakryjeme zvyškom šľahačky. Druhú polovicu cesta opatrne prenesiete a dáte na vrch koláča. Kardinálov rez je hotový. Môžeme ho podávať ku káve alebo len tak..:-)

Dobrú chuť !!!

Mohlo by vás zaujímať

Pomarančová torta Malakoff

35 minútKaždý, kto má rád koláče a zákusky, by mal ochutnať jednu zo známych a obľúbených tort – „tortu Malakoff“. Poschodovú tortu s piškótami prešpikovanú rumom… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach