Suroviny na kardinálov rez:
Žlté cesto: 7 žĺtkov + 1 celé vajce, 1 vanilkový cukor, 50 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 70 g práškového cukru
Biele cesto: 210 g práškového cukru, 7 bielkov
Plnka: 2 smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, malinový džem, 500 g drobné ovocie ( maliny, jahody, čučoriedky, černice, ríbezle )
Postup:
Biele cesto: v miske ušľaháme z bielkov a trocha soli sneh, potom pridáme cukor a šľaháme, kým sneh nie je hustý a pevný.
Žlté cesto: v miske vymiešame žĺtky spolu s jedným celým vajíčkom, cukrom a vanilkovým cukrom. Miešame asi 10 minút elektrickým šľahačom. Potom prisypeme múku a prášok do pečiva a všetko ešte dobre vymiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie, ktorý dobre vymastíme tukom ( oceníte, keď budete cesto vyberať z plechu ) a lyžičkou nanášame sneh do pásov. Medzi jednotlivými pásmi vynechávame medzery. Celkový počet bielkových pásov na plechu je 4 !!!
Potom si vezmeme žlté cesto a medzery ním vyplníme. Takto pripravené cesto pečieme asi 30 minút pri 180ºC.
Plnka: šľahačom vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom.
Mohlo by vás zaujímať
Upečené cesto rozkrojíme na polovicu, potrieme malinovým džemom, naplníme polovičným množstvom šľahačky, pridáme ovocie, ktoré zakryjeme zvyškom šľahačky. Druhú polovicu cesta opatrne prenesiete a dáte na vrch koláča. Kardinálov rez je hotový. Môžeme ho podávať ku káve alebo len tak..:-)
Dobrú chuť !!!