Obrátený jablkový koláč s makom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na obratený jablkový koláč s makom:

asi 1 kg kyslastých jabĺk, 1 balíček  zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 6 vajec, 500 g cukru, 300 ml oleja, 150 g mletého maku, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva

Obrátený jablkový koláč s makom
fotolia

Postup:

Jablká  postrúhame,  zmiešame so zlatým klasom a vanilkovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a jablká na ňom rovnomerne rozvrstvíme. Vajcia vymiešame s 300 g cukru, postupne pridáme olej a múku s práškom do pečiva. Z cesta odoberieme asi dve naberačky a zmiešame ich s mletým makom a zvyšným cukrom. Makové cesto rozotrieme na jablká, na to jemne natrieme piškótové cesto.

Mohlo by vás zaujímať

RAW čokoládové truffles

RAW čokoládové truffles

60 minútSuroviny na RAW čokoládové truffles: 100 g mletých vlašských orechov, 50 g kokosu, 50 g kakaového prášku, 50 ml javorového sirupu, štipka soli, 50 ml… Čítaj ďaľej

Dáme do predhriatej rúre na 180°C a pomaly pečieme. Upečený koláč necháme v plechu vychladnúť, potom ho  vyklopíme tak, že na vrchu zostanú jablká.  Opatrne stiahneme alobal a polejeme čokoládovou polevou. Obratený jablkový koláč s makom dáme do chladničky a po stuhnutí pokrájame na malé kocky, alebo rezy.

Mohlo by vás zaujímať

Jablkové pité so snehovou prikrývkou

Receptov na  jablkové dezerty, koláče či zákusky rôzneho druhu je veľmi veľa. Toto jablkové pité je svieži šťavnatý koláčik, ktorý ozvláštňuje snehová pokrývka. Aj vďaka … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach