Sviatočný chlieb s kyslou smotanou, bez kysnutia

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Suroviny na sviatočný chlieb s kyslou smotanou:

250 g hladkej múky, 250 g celozrnnej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 3 vajíčka, 4 polievkové lyžice oleja, 1 čajová lyžička soli, 250 g kyslej smotany

https://www.shutterstock.com/

Postup:

Múky premiešame v mise s práškom do pečiva a soľou. V poháriku si vymiešame vajíčka s olejom a smotanou. Potom všetko spolu spracujeme na tuhé cesto. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na biskupský chlieb. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 45 – 50 minút. Po vybratí potrieme pierkom studenou vodou. Prikryjeme utierkou a necháme postáť asi 10 minút, až potom vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Zemiakový chlieb

70 minútEnergia: 330 kcal.Chlebík sa v našej rodine pekával od nepamäti. Pekávala ho moja svokra, ktorá pochádza z pekárskej rodiny. Vždy sme ju chválili, hlavne čo sa… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach