Farebná roláda s broskyňami

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Roláda s broskyňami – suroviny:

Na cesto: 4 vajcia, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 120 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, 2 zarovnané KL kakaa

Na náplň: 250 ml pochúťkovej smotany, 100 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček želatínového stužovača, 1 KL rumovej arómy, 2 ks olúpaných, vykôstkovaných broskýň

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm)

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame. 2/3 cesta nanesieme pomocou stierky na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Cesto nanášame v pruhoch tak, aby medzi nimi vznikli medzery. Do zvyšného cesta opatrne vmiešame preosiate kakao a vyplníme ním medzery na plechu. Pečieme v predhriatej rúre.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra:  stupeň 4
  • Doba prípravy: asi 45 minút
  • Doba pečenia: asi 12 minút

Mohlo by vás zaujímať

Orechová roláda

Orechová roláda

90 minútEnergia: 630 kcal.Orechová roláda – suroviny: 6 dkg hladkej múky,5 dkg vlašských alebo lieskových orechov, 5 vajec, 8 dkg kryštálového cukru Plnka: 3/16 l mlieka, 15… Čítaj ďaľej

Piškótové cesto ihneď po upečení vyklopíme na práškovým cukrom posypaný papier na pečenie a papier zvrchu stiahneme. Cesto potom prikryjeme vlhkou utierkou. Na prípravu náplne zmiešame pochúťkovú smotanu s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do náplne. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a spolu s rumovou arómou vmiešame do smotanovej náplne. Všetko dôkladne premiešame. Hotovou náplňou rovnomerne potrieme vychladnutú piškótu. Broskyne nakrájame na malé kúsky, pokladieme ich na náplň a uložíme na 10 minút  do chladničky. Potom zákusok zrolujeme do rolády a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Farebná roláda s broskyňami je hotová a môžeme ju podávať ku káve:-)

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach