Hruškové koreninové cupcakes

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na Hruškové koreninové cupcakes (na 12 väčších cupcakes):

Korpus: 3/4 hrnčeka hladkej múky, 3/4 hrnčeka tortovej múky (dosiahnete zmiešaním 85 g hladkej múky a 15 g kukuričného škrobu), 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 1/4 lyžičky soli, 3/4 lyžice mletej škorice, štipka muškátového orechu, štipka mletých klinčekov, 1/2 hrnčeka Hera (125g), 3/4 hrnčeka kryštálového cukru, 2 veľké vajcia, 1 lyžička vanilkového extraktu, 150 ml plnotučného mlieka
Vanilkový krém: 250 ml plnotučného mlieka, 1 vrecúško vanilkového pudingu, 60 g práškového cukru, 200 g zmäknutej Hery, 1 lyžička škorice

Hruškové koreninové cupcakes

Postup:

Rúru nechajte predhriať na 175°C. Vo väčšej mise si preosejte obe múky, prášok do pečiva, soľ, škoricu, muškátový oriešok a klinčeky. Pomocou šľahača si vyšľahajte Heru spolu s kryštálovým cukrom, kým nie je zmes hebká a nadýchaná. Pridajte vajcia, vždy prešľahajte jedno po druhom. Zašľahajte aj vanilkový extrakt. Znížte rýchlosť šľahača a v troch dávkach, striedavo s mliekom v dvoch dávkach, zašľahajte múčnu zmes. Vždy pri šľahaní končite múčnou zmesou.
Košíčky na pečenie ihneď plňte do 3/4 a dajte piecť na 20-22 minút, alebo kým z cesta nevyjde špajdľa suchá. Hneď ako sú košíčky upečené, nechajte ich ešte 5 minút na plechu na pečenie alebo v košíčkoch na pečenie, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.

Na krém pripravte puding podľa návodu na obale. Navyše pridajte škoricu. Varte, kým puding nezhustne a neprebuble (týmto sa zbavíte chuti škrobu). Pripravený puding prelejte do nerezovej misky a nechajte ho celkom vychladnúť. Je dôležité predísť vytvoreniu kožky, a preto misu buď zakryte potravinárskou fóliou, alebo povrch pudingu poprášte práškovým cukrom. V procese chladnutia pudingu je dobré ho vždy občas metličkou jemne prešľahať. Do vychladnutého pudingu vmiešajte po kúskoch Heru a šľahajte, kým vám nevznikne hladký krém.

Karamelizované hruštičky:

Suroviny:

1/2 lyžice Hery, 1 a 1/2 hrnčeka olúpaných hrušiek, 2 polievkové lyžice hnedého cukru, 1/2 lyžičky mletej škorice, 1 lyžička kukuričného škrobu, 6 polievkových lyžíc vody + 1 navyše

Postup:

V pevnom kastróliku rozpustite rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť. Vmiešajte hrušky, ktoré vopred nakrájate na malé kúsky. Ďalej tiež škoricu a cukor. Zahrievajte, kým nezačne ovocie púšťať šťavu. Potom pridajte vodu, plameň stiahnite a nechajte prebublať, pokiaľ nie je ovocie mäkké (pozor, ovocie sa nesmie rozvariť). V malom poháriku zmiešajte kukuričný škrob s 1 polievkovou lyžicou vody. Túto zmes už iba prilejte ku karamelizovaným hruškám a prevarte ešte asi 1-2 minúty, kým zmes nezhustne. Odstavte z ohňa a nechajte celkom vychladnúť. Zmes po dovarení ešte zhustne.

Upečené cupcakes ozdobte pripraveným krémom a karamelizovanými hruštičkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach