Suroviny na Jabĺčkové muffiny s orechami ( rozpočet na 12 ks ):
350 g hladkej múky, 25 g masla, 50 g tmavého prírodného cukru plus 1 lyžica na posypanie, 50 g orechov, 2 lyžičky prášku do pečiva, 1/2 lyžičky jedlej sódy, trocha soli, 1 lyžička mletej škorice, 3 jablká, 280 ml kyslej smotany, 1 vajce, 2-3lyžice mlieka
Postup:
Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia, teplovzdušnú na 180 stupňov. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami. V miske vytvorte drobenku z masla a dvoch lyžíc múky. Primiešajte lyžicu cukru a nasekané orechy. Do veľkej misy preosejte zvyšnú múku, prášok do pečiva, sódu a trochu soli. Potom vmiešajte zvyšný cukor a škoricu.
Mohlo by vás zaujímať
Dve olúpané jablká nahrubo nastrúhajte a premiešajte so smotanou, vajíčkom a dvoma lyžicami mlieka. Do suchých prísad urobte jamku, vlejte jablčnú zmes a rýchlo premiešajte. Naplňte košíčky do dvoch tretín a posypte drobenkou. Zvyšné jablko nakrájajte na plátky a zapichnite ho do cesta. Pečte dozlatista, asi dvadsať minút. Jabĺčkové muffiny s orechami môžete podávať.