Suroviny na Mrkvové mini tortičky ( rozpočet na 5 porcií ):
Na cesto: 130 g špaldovej múky, 70 g trstinového cukru, 1 zarovnaná KL Sódy bikarbóny, 1 najemno nastrúhaná veľká mrkva (asi 170 g), 200 ml mandľového mlieka, 50 ml oleja
Na náplň:1 balíček Zlatého klasu bez varenia, 300 mandľového mlieka, 2 balíčky Trstinového cukru karamelového
Na ozdobenie:1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker, 20 g nasekaných vlašských orechov
Ešte potrebujeme:5 žiaruvzdorných mištičiek (Ø 12 cm), elektrický ručný šľahač, plech na pečenie, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a sódou. Pridáme mrkvu, mandľové mlieko a olej a vareškou vymiešame dohladka. Cestom naplníme vymazané a múkou vysypané mištičky rozložené na plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrickárúra:180 °C
Teplovzdušnárúra: 160 °C
Plynovárúra:stupeň 3
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 30 minút
Celková doba prípravy: asi 70 minút
Tortičky necháme vychladnúť a potom ich vyklopíme z mištičiek.
Na prípravu náplne vyšľaháme Zlatý klas s mliekom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni podľa návodu na obale. Tortičky jeden krát pozdĺžne rozkrojíme. Náplň nanesieme do cukrárskeho vrecka a tortičky ňou zlepíme. Na povrchu vytvoríme zbytkom náplne pusinku.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a povrch tortičiek polejeme. Dozdobíme orechmi a uložíme asi na hodinu do chladničky stuhnúť.
Krátky popis: pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Polly Franková