Piškótová roláda s nugátom – suroviny:
Cesto: 4 vajicia, trocha soli, 100 g cukru, 150 g orechového nugátu, 200 g hladkej múky
Krém: 1 balíček vanilkového pudingu, 500 ml mlieka, 100 g nugátu, 250 g masla
Postup:
Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov ušľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Potom do nich pridáme orieškový nugát. Do žĺtkového krému vmiešame múku a sneh. Rúru predhrejeme na 200°C. Plech vyložíme papierom, rozotrieme naň cesto a pečieme asi 10 minút. Upečené cesto vyklopíme na vlhkú útierku, odstránime papier, zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Podľa návodu pripravíme puding, vmiešame doň nugát a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a vmiešame do vychladnutého pudingu. Rozbalíme vychladnutú roládu, naplníme asi ½ krému a druhou ½ roládu natrieme zvonka. Povrch rolády ozdobíme vidličkou. Piškótová roláda s nugátom je hotová a môžeme ju podávať.