Piškótová roláda s nugátom

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Piškótová roláda s nugátom – suroviny:

Cesto: 4 vajicia, trocha soli, 100 g cukru, 150 g orechového nugátu, 200 g hladkej múky

Krém: 1 balíček vanilkového pudingu, 500 ml mlieka, 100 g nugátu, 250 g masla

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov ušľaháme tuhý sneh a žĺtky vymiešame s cukrom. Potom do nich pridáme orieškový nugát. Do žĺtkového krému vmiešame múku a sneh. Rúru predhrejeme na 200°C. Plech vyložíme papierom, rozotrieme naň cesto a pečieme asi 10 minút. Upečené cesto vyklopíme na vlhkú útierku, odstránime papier, zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Rolada

Farebná roláda s broskyňami

65 minútRoláda s broskyňami – suroviny: Na cesto: 4 vajcia, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 120 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku… Čítaj ďaľej

Podľa návodu pripravíme puding, vmiešame doň nugát a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a vmiešame do vychladnutého pudingu. Rozbalíme vychladnutú roládu, naplníme asi ½ krému a druhou ½ roládu natrieme zvonka. Povrch rolády ozdobíme vidličkou. Piškótová roláda s nugátom je hotová a môžeme ju podávať.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach