Salzburské halušky

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na Salzburské halušky:

5 vajec, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžica múky, strúhaná citrónová kôra, 2 lyžice mlieka, 3 lyžice masla

Salzburské halušky

Postup:

Z 5-ich bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne a pomaly zašľaháme 3 lyžice cukru, potom sa pomaly primiešajú 3 žľtky, citrónová kôra a nakoniec lyžica múky. V primerane veľkej ohňuvzdornej mise sa rozohreje maslo, rozmieša sa spolu s lyžicou cukru a dvomi lyžicami mlieka.

Mohlo by vás zaujímať

Marhuľové knedličky s orechami

Marhuľové knedličky s orechami

50 minútEnergia: 586 kcal.Keď príde sezóna marhúľ, tak marhuľové knedličky s orechami sú jedlo, ktoré varíme celkom často. Marhule v tejto podobe máme radi a často knedličky… Čítaj ďaľej

Z horeuvedenej masy upravíme štyri veľké halušky v tvare pyramídy a pri 180 stupňoch ich upečieme do zlatista – asi  10 minút. Nakoniec posypeme cukrom a hneď podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach