Suroviny na špargľový kiš:
balík lístkového cesta, forma na pečenie torty a papier na pečenie, liter šľahačkovej smotany, 200 g syra (200 g cheddaru a 200 g napr. ementálu), 50 g parmezánu, 300 g špargle, 3 žĺtka, 200 g špenátu alebo rukoly, alebo žihľavy, 1 veľká červená paprika, 100 g hrášku, 1 veľká cibula, petrželová vňaťka
Postup:
Dno torty na pečenie vyložíme papierom a na 5mm vyvaľkané lístkové cesto vložíme do formy tak, aby cesto prevísalo cez okraje formy. Medzitým si dáme do zlata opražiť cibuľku, vložíme do nej hrášok s na kocky nakrájanou červenou paprikou a zalejeme smotanou. Pridáme soľ a čierne korenie a syr a horúcu roztopenú zmes vychladíme na izbovú teplotu.
Mohlo by vás zaujímať
Rozmixované 3 žĺtka spolu s natrhaným špenátom vmiešame do smotanovej zmesi a nalejeme do formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 – 180 C° asi 25 – 40 minút. Vychladený koláč možno vystačí pre 8 osôb.