Tekvicový koláč s bourbonom

Doba prípravy 60 minútEnergia: 282 kcal.Náročnosť

Tento výborný tekvicový koláč je ako stvorený k šálke horúcej kávy, počas chladných dní. Vyskúšajte náš recept a určite neoľutujete.

Suroviny na tekvicový koláč s bourbonom ( rozpočet na 16 porcií ):

2 šálky polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 1 lyžička sódy bikarbóny, 1 lyžička soli, 2 lyžičky škorice, 1 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 šálka rastlinného oleja, 4 veľké vajcia, 1 3/4  šálky uvarenej a zmixovanej tekvice. 1/4 šálky bourbonu, práškový cukor na posypanie (nemusí byt)

Postup:

Rúru rozohrejeme na 180 °C. Bábovkovú formu vymastíme sprejom na pečenie. V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Vo veľkej mise vyšľaháme cukor s olejom, vajcami a tekvicou na hladkú zmes. Všľaháme múčnu zmes, aby vzniklo rovnomerne vlhké cesto. Vmiešame bourbon a cesto preložíme do formy. Pečieme 45 až 50 minút, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevytiahneme čisté.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicový koláč

Tekvicový koláč s perníkovým korením

60 minútSuroviny na tekvicový koláč s perníkovým korením: Na cesto: 230 g hladkej múky, 150 g masla, 20 g práškového cukru, 40-60 ml studenej vody, štipka… Čítaj ďaľej

Koláč preložíme na mriežku a necháme chladnúť vo forme 15 minút. Potom prejdeme tenkým nožom okolo okrajov a dutého stredu formy. Koláč vyklopíme a necháme vychladnúť. Pred podávaním hotový koláč môžeme posypať práškovým cukrom.

v jednej porcii: 282 kcal (1 156 kJ), 3 g bielkovín, 33 g sacharidov, 15 g tukov, 1 g nasýtených tukov, 53 mg cholesterolu, 1 g vlákniny, 289 mg sodíka

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach