Suroviny na citrónovo – tvarohový koláč:
Korpus: 150 maslových keksov, 80 g masla, 3 lyžice práškového cukru,1 vanilkový cukor, 2 lyžice postrúhanej citrónovej kôry
Plnka: 200 g cukru, 4 vajcia, 800 g jemného tvarohu, 200 ml šľahačkovej smotany, 100 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, šťavu z 1 citróna, 2 lyžice postrúhanej citrónovej a pomarančovej kôry.
Postup:
Keksy rozdrvíme, zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a mletým muškátovým orechom. Pridáme roztopené maslo a dohladka vymiešame. Zmesou vyložíme dno tortovej formy tak, aby asi 3 centimetre presahovali a vytvárali na bokoch okraj. Dáme do rúry na desať minút pri teplote 150 °C zapiecť. Necháme vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Tvaroh rozmixujeme s práškovým a vanilkovým cukrom na hladký krém, primiešame postrúhanú citrónovú kôru, hladkú múku a vajcia. Postupne vlejeme smotanu a citrónovú šťavu. Plnkou naplním predpečený korpus a opäť ho vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 50 minút. Po upečení necháme koláč v rúre ešte 20 minút dôjsť. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.