Citrónovo – tvarohový koláč

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na citrónovo – tvarohový koláč:

Korpus: 150 maslových keksov, 80 g masla, 3 lyžice práškového cukru,1 vanilkový cukor,  2 lyžice  postrúhanej citrónovej kôry

Plnka:  200 g cukru, 4 vajcia, 800 g jemného tvarohu, 200 ml šľahačkovej smotany, 100 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, šťavu z 1 citróna, 2 lyžice postrúhanej citrónovej a pomarančovej kôry.

Postup:

Keksy rozdrvíme, zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a mletým muškátovým orechom. Pridáme roztopené maslo a dohladka vymiešame. Zmesou vyložíme dno tortovej formy tak, aby asi  3 centimetre presahovali a vytvárali na bokoch okraj. Dáme do rúry na desať minút pri teplote 150 °C zapiecť. Necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake

60 minútSuroviny na karamelový cheesecake: Na korpus: 50 g lieskových orieškov, 80 g sušienok, 30 g Hery, 1 lyžica kryštálového cukru Na tvarohovú masu: 400 g… Čítaj ďaľej

Tvaroh rozmixujeme s práškovým a vanilkovým cukrom na hladký krém, primiešame postrúhanú citrónovú kôru,  hladkú múku a vajcia. Postupne vlejeme smotanu a citrónovú šťavu. Plnkou naplním predpečený korpus a opäť ho vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C asi 50  minút. Po upečení necháme koláč v rúre  ešte 20 minút dôjsť. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach