Torta Vtáčie mlieko

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Originálna torta, známa a obľúbená, s moderným využitím Čierneho kakaa

Suroviny na koláč Torta Vtáčie mlieko (vystačí na: asi 12 porcií):

  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček Želatíny na stuženie krémov
  • 450 g kyslej smotany
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 200 g práškového cukru

Na polevu:

  • 5 zarovnaných PL Čierneho kakaa
  • 5 zarovnaných KL cukru
  • 1 balíček Želatíny na stuženie krémov
  • 5 PL mlieka
  • 250 ml vody

Okrem toho potrebujeme:

  • elektrický ručný šľahač
  • tortovú formu (Ø 23 cm)
Torta Vtáčie mlieko
Oetker

Postup:

Na prípravu torty v kastróliku zohrejeme mlieko so želatínou. Mlieko sa nesmie variť. Odstavíme, vymiešame do rozpustenia želatíny a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme kyslú smotanu so smotanou a cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka. Opatrne vmiešame mlieko so želatínou a vymiešame metličkou dohladka. Zmes nalejeme do olejom vymastenej tortovej formy a uhladíme. Povrch prikryjeme alobalom. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Polentový koláč s citrónovou náplňou

50 minútEnergia: 459 kcal.Netradičný pohostenie na sviatočný stôl. Suroviny na polentový koláč s citrónovou náplňou (vystačí na asi 12 porcií): Na cesto: 200 g zmäknutého masla 180 g… Čítaj ďaľej

Na prípravu polevy zmiešame v kastróliku kakao, cukor, želatínu, mlieko a vodu a vymiešame dohladka. Postavíme na mierny oheň a zohrejeme. Odstavíme a necháme asi 1 hodinu chladnúť. Potom nalejeme na povrch stuhnutej torty.

Čas prípravy: asi 30 minút

Celkový čas prípravy: asi 50 minút

Tortu necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc. Torta Vtáčie mlieko je hotová.

TIP: Podávame za studena. Môžeme ozdobiť ovocím, domácou šľahačkou alebo bielkami vyšľahanými s cukrom.

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach