Originálna torta, známa a obľúbená, s moderným využitím Čierneho kakaa
Suroviny na koláč Torta Vtáčie mlieko (vystačí na: asi 12 porcií):
- 250 ml mlieka
- 1 balíček Želatíny na stuženie krémov
- 450 g kyslej smotany
- 450 ml smotany na šľahanie
- 200 g práškového cukru
Na polevu:
- 5 zarovnaných PL Čierneho kakaa
- 5 zarovnaných KL cukru
- 1 balíček Želatíny na stuženie krémov
- 5 PL mlieka
- 250 ml vody
Okrem toho potrebujeme:
- elektrický ručný šľahač
- tortovú formu (Ø 23 cm)
Postup:
Na prípravu torty v kastróliku zohrejeme mlieko so želatínou. Mlieko sa nesmie variť. Odstavíme, vymiešame do rozpustenia želatíny a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme kyslú smotanu so smotanou a cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka. Opatrne vmiešame mlieko so želatínou a vymiešame metličkou dohladka. Zmes nalejeme do olejom vymastenej tortovej formy a uhladíme. Povrch prikryjeme alobalom. Odložíme do chladničky asi na 2 hodiny stuhnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Na prípravu polevy zmiešame v kastróliku kakao, cukor, želatínu, mlieko a vodu a vymiešame dohladka. Postavíme na mierny oheň a zohrejeme. Odstavíme a necháme asi 1 hodinu chladnúť. Potom nalejeme na povrch stuhnutej torty.
Čas prípravy: asi 30 minút
Celkový čas prípravy: asi 50 minút
Tortu necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc. Torta Vtáčie mlieko je hotová.
TIP: Podávame za studena. Môžeme ozdobiť ovocím, domácou šľahačkou alebo bielkami vyšľahanými s cukrom.
Zdroj: Dr.Oetker