Linecké koláčiky s ríbezľovým džemom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na linecké koláčiky:

210 g hladkej múky, 70 g Korunného cukru práškového, 140 g stuženého tuku, 2 žĺtka, 1 vanilkový cukor, citrónovú kôru, marhuľový alebo ríbezľový džem, cukor na posyp múčnych jedál

Linecké koláčiky
https://www.shutterstock.com

Postup:

Z hladkej múky, Korunného cukru práškového, tuku, žĺtok, vanilkového cukru a citrónovej kôry vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne hodinu odpočinúť na chladnom mieste. Potom vyvaľkáme asi na hrúbku 3 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v stredne vyhriatej rúre do bledohneda.

Mohlo by vás zaujímať

Žĺtkové orechové rezy

Žĺtkové orechové rezy

30 minútSuroviny na žĺtkové orechové rezy: Cesto: 200 g práškového cukru, 200 g Hery, 200 g pomletých orechov, 120 g hladkej múky T650, 4 bielkaPoleva: 4… Čítaj ďaľej

Vychladnuté koláčiky zlepujeme džemom a posypeme Korunným cukrom na posyp múčnych jedál. a Z cesta tvarujeme rožky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 až 170˚C. Po upečení obalíme vo vanilkovom cukre a posypeme Korunným cukrom na posyp múčnych jedál.   

Mohlo by vás zaujímať

Hviezdne dukáty

Hviezdne dukáty

Ak premýšľate nad tým, že by ste na Vianoce chceli upiecť niečo nové a trochu iné ako inokedy, skúste Hviezdne dukáty! Voňajú  i chutia tak krásne vianočne… … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach