60 minút
Suroviny na linecké koláčiky:
210 g hladkej múky, 70 g Korunného cukru práškového, 140 g stuženého tuku, 2 žĺtka, 1 vanilkový cukor, citrónovú kôru, marhuľový alebo ríbezľový džem, cukor na posyp múčnych jedál
Postup:
Z hladkej múky, Korunného cukru práškového, tuku, žĺtok, vanilkového cukru a citrónovej kôry vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a necháme minimálne hodinu odpočinúť na chladnom mieste. Potom vyvaľkáme asi na hrúbku 3 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v stredne vyhriatej rúre do bledohneda.
Mohlo by vás zaujímať
Vychladnuté koláčiky zlepujeme džemom a posypeme Korunným cukrom na posyp múčnych jedál. a Z cesta tvarujeme rožky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 až 170˚C. Po upečení obalíme vo vanilkovom cukre a posypeme Korunným cukrom na posyp múčnych jedál.