Pistáciové rožteky

Doba prípravy 25 minútEnergia: 66 kcal.Náročnosť

Pre milovníkov pistácií a vianočných rožtekov. To musíte určite vyskúšať!

Suroviny na pistáciové rožteky (vystačí na: asi 50 – 60 kusov):

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • ½ balíčka Premium pudingu jemná pistácia
  • na špičku noža Kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 g práškového cukru
  • ½ KL preosiateho Holandského kakaa
  • 2 zarovnané KL mletej škorice
  • 100 g mletých pražených pistáciových orieškov
  • 1 KL Vanilkovej pasty
  • 170 g zmäknutého masla
  • 1 vajce

Na ozdobenie:

  • 30 g nasekaných pistáciových orieškov

Okrem toho potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie (30 × 40 cm)
Pistáciové rožteky
Oetker

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s pudingom, kypriacim práškom, cukrom, kakaom, škoricou a orechami. Pridáme pastu, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na

  • 40 minút do chladničky. 

Mohlo by vás zaujímať

Kokosovo-marhuľové rožteky

35 minútSuroviny na kokosovo-marhuľové rožteky: Na cesto: 100 g sušených marhúľ, 150 g Marcipánu, 120 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1 vajce, 50 g strúhaného… Čítaj ďaľej

Na pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta valček, ktorý nožom nakrájame na asi 50 až 60 rovnakých kúskov. Jednotlivé kúsky vyvaľkáme do tvaru rožtekov v nasekaných pistáciách a položíme na papier na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 180 °C                
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Čas pečenia: asi 10 minút (1 plech)
  • Čas prípravy: asi 25 minút

Upečené pistáciové rožteky necháme vychladnúť.

Tip: Ešte teplé ich môžeme obaliť v práškovom cukre. V dobre uzatvárateľnej nádobe rožteky vydržia približne dva týždne

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia272 kJ / 66 kcal1943 kJ / 464 kcal
Tuky4,07 g29,07 g
Sacharidy4,20 g30,03 g
Bielkoviny1,21 g8,65 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach