Vianočná sušienková kakaová reťaz

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Vianočná sušienková kakaová reťaz – suroviny na sušienky:

Na cesto pre sušienky: 250 g hladkej múky, 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva, 2 zarovnané PL preosiateho kakaa, 100 g hnedého cukru, 125 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce, 1/2 KL vanilkovej arómy, 1 balíček tmavej polevy

Na ozdobenie: 1 balenie Tubičiek na zdobenie, 4 farby Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), rôzne druhy formičiek s vianočnými motívmi, stužku

kakaová reťaz

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, arómu a na jemnom strúhadle nastrúhanú polevu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto necháme asi hodinu odpočívať pri izbovej teplote. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 0,5 cm. Pomocou formičiek povykrajujeme rôzne tvary, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pomocou špajdle urobíme do každého kúska dve dierky na stužku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Pečivo necháme vychladnúť, potom ho ozdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie a necháme zaschnúť. Nakoniec všetko navlečieme na stužku tak, aby nám vznikla originálna vianočná reťaz.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)
  • Doba prípravy: asi 40 minút
  • Vystačí na: asi 50 kúskov

Mohlo by vás zaujímať

Florentínky

Florentínky

40 minútEnergia: 83 kcal.Suroviny na Florentínky (rozpočet na 25 kúskov): 25 g masla, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 125 g šľahačky, 100 g kandizovaného ovocia,… Čítaj ďaľej

Vianočná sušienková kakaová reťaz je hotová

Tipy:

Reťaz môžeme samozrejme pripraviť aj s inými motívmi formičiek a recept sa dá potom využívať celý rok. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 3 týždne.

Mohlo by vás zaujímať

Čokoládové tortičky

Čokoládové tortičky

Čokoládové tortičky sú cukrovinky pre milovníkov kakaa a čokolády Suroviny na Čokoládové tortičky: Na cesto: 380 g hladkej múky1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva140 g … Čítaj ďaľej

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach