45 minút
Suroviny na kuracie prsia plnené hermelínom a šunkou:
600 g kuracích pŕs, 200 g hermelínu ( 2 kusy ), 4 plátky šunky, 1 šľahačková smotana, 1 lyžica hladkej múky, hydinový vývar, 100 g strúhaných mandlí, čerstvé ovocie, olej, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Kuracie prsia rozkrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na pripravené naklepané kuracie prsia položíme plátok šunky, naplníme polovicou hermelínu, preložíme a spevníme špáradlom. Naplnené prsia poprášime hladkou múkou a opečieme zo všetkých strán dozlatista. Mäso vyberieme a výpek poprášime múkou, zalejeme vývarom a krátko povaríme.
Mohlo by vás zaujímať
Na tanieri prelejeme hotové prsia šťavou a posypeme strúhanými mandľami. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a nakrájaným čerstvým ovocím, ktoré krátko pred podávaním zohrejeme na troške masla.