Kuracie prsia plnené hermelínom a šunkou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na kuracie prsia plnené hermelínom a šunkou:

600 g kuracích pŕs, 200 g hermelínu ( 2 kusy ), 4 plátky šunky, 1 šľahačková smotana, 1 lyžica hladkej múky, hydinový vývar, 100 g strúhaných mandlí, čerstvé ovocie, olej, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

Kuracie prsia rozkrojíme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na pripravené naklepané kuracie prsia položíme plátok šunky, naplníme polovicou hermelínu, preložíme a spevníme špáradlom. Naplnené prsia poprášime hladkou múkou a opečieme zo všetkých strán dozlatista. Mäso vyberieme a výpek poprášime múkou, zalejeme vývarom a krátko povaríme.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie prsia plnené hubami

45 minútSuroviny na kuracie prsia plnené hubami: olivový olej 50 g šampiňónov (biele, hnedé) 5 strúčikov cesnaku čerstvý tymian morská soľ v mlynčeku čierne korenie v… Čítaj ďaľej

Na tanieri prelejeme hotové prsia šťavou a posypeme strúhanými mandľami. Nakoniec ozdobíme šľahačkou a nakrájaným čerstvým ovocím, ktoré krátko pred podávaním zohrejeme na troške masla.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi

Kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi

Suroviny na kuracie prsia s marhuľovým čatní a opekanými zemiakmi: 800 g kuracích pŕs500 g marhúľ1 cibuľaolivový olej5 guľôčok celého čierneho korenia3 guľôčky celého nového … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach