Pikantná ciabatta

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

800 g roštenky nakrájanej na tenké plátky, 2 hranaté ploché chleby ciabatta, 2 lyžice olivového oleja, soľ a korenie na dochutenie, niekoľko listov červenej čakanky, prípadne červenej alebo bielej kapusty, horčica na dochutenie
Na marinádu: 1 cibuľu, nakrájanú na tenké kolieska, 2 strúčiky cesnaku, 170 ml červeného vína, 6 lyžíc olivového oleja

Pikantná ciabatta

Postup:

Deň vopred pripravte marinádu a vložte do nej najmenej na dve hodiny plátky mäsa. Pred podávaním vyberte mäso a osušte. Marinádu preceďte a dajte nabok. Rozohrejte panvicu a z oboch strán opečte mäso. Uchovajte v teple. Prilejte lyžicu oleja, pridajte cibuľu a 1–2 minúty ju smažte. Pridajte marinádu, osoľte a nechajte prejsť varom. Ciabattu rozkrojte na štyri diely a každý ešte pozdĺžne narežete. Pokvapkáte zvyšným olejom, vložte list čakanky, mäso a cibuľu. Pridajte trochu šťavy, prípadne horčicu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach