15 minút
Žemľová knedľa – suroviny:
8 žemlí z predchádzajúceho dňa, 50 g masla, 6 vajec, lyžička soli, štipka mletého čierneho korenia, 1/2 l mlieka, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, štipka muškátu
Postup:
Žemle nakrájame na centimetrové kocky. Rozpustené maslo zmiešame s mliekom, nalejem na žemle. Vajcia ušľaháme do peny, osolíme, dochutíme a dáme uležať. Bavlnenú utierku (80 x 80 cm) vyvaríme vo vode a vyžmýkame. Z cesta vyformujeme valec, ktorý voľne zabalíme do utierky a na oboch koncoch zviažeme.
Mohlo by vás zaujímať
Zavesíme na rúčku varechy. Vo väčšom hrnci prevaríme veľké množstvo vody. Knedľu do polovice ponoríme, prikryjeme a hodinu pomaly varíme. Po uvarení knedľu rozbalíme a nakrájame na plátky – niťou alebo krájačom.