Žemľová knedľa

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Žemľová knedľa – suroviny:

8 žemlí z predchádzajúceho dňa, 50 g masla, 6 vajec, lyžička soli, štipka mletého čierneho korenia, 1/2 l mlieka, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, štipka muškátu

Postup:

Žemle nakrájame na centimetrové kocky. Rozpustené maslo zmiešame s mliekom, nalejem na žemle. Vajcia ušľaháme do peny, osolíme, dochutíme a dáme uležať. Bavlnenú utierku (80 x 80 cm) vyvaríme vo vode a vyžmýkame. Z cesta vyformujeme valec, ktorý voľne zabalíme do utierky a na oboch koncoch zviažeme.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou

Tekvicové halušky s tymianovou omáčkou

45 minútEnergia: 800 kcal.Suroviny na tekvicové halušky s tymianovou omáčkou(rozpočet na 4 porcie): 300 g tekvice, 750 g uvarených zemiakov v šupe, soľ, 200 g múky, viazanička… Čítaj ďaľej

Zavesíme na rúčku varechy. Vo väčšom hrnci prevaríme veľké množstvo vody. Knedľu do polovice ponoríme, prikryjeme a hodinu pomaly varíme. Po uvarení knedľu rozbalíme a nakrájame na plátky – niťou alebo krájačom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach