Čokoládové cheesecake vajíčko

Náročnosť

Suroviny na čokoládové cheesecake vajíčko (rozpočet na 8 porcií):

Hniezda: 200 g mliečnej čokolády, 200 g slaných tyčiniek

Vajíčka: 200 g bielej čokolády

Pomarančový puding: 220 ml čerstvého pomarančového džúsu, kôra z 1 pomaranča, 2 žĺtky, 20 g práškového cukru, 30 g Zlatého klasu, 30 ml vody, 30 g masla

Sušienkový základ: 60 g maslových sušienok, 60 g ovsených sušienok, 40 g zmäknutého masla

Krém: 200 ml smotany na šľahanie, 200 g nátierky z čerstvého syra, 1 vanilkový struk, 100 g bielej čokolády

cheesecake vajíčko
lidl

Postup:

Hniezda: Mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Slané tyčinky nalámeme na kúsky. Zmiešame ich s roztopenou čokoládou a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujeme hniezda. Necháme zatuhnúť pri izbovej teplote.

Tip: Čokoládu rozpustíme do polovice, potom stiahneme z pary a zvyšnú čokoládu rozpustíme silným miešaním.

Vajíčka: Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli rovnakým spôsobom, akým sme rozpustili mliečnu čokoládu. Rozpustenou čokoládou natrieme pomocou štetca silikónové formy na vajíčka v 2 vrstvách. Každú vrstvu necháme stuhnúť.

Tip: Dávame pozor, aby všetky nástroje pri práci s čokoládou boli suché, aj kvapka vody by zapríčinila, že sa čokoláda zrazí.

Pomarančový puding: Džús s kôrou ohrejeme v hrnci. V miske metličkou dohladka vymiešame žĺtky s cukrom, škrobom a vodou. Keď džús skoro vrie, prilejeme žĺtkovú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Odstavíme z ohňa, primiešame maslo a prelejeme do misky. Prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila kožka, a necháme vychladnúť. Po vychladnutí rozmiešame dohladka a prenesieme do cukrárskeho vrecka.

Mohlo by vás zaujímať

kuriatka z odpaľovaného cesta

Veľkonočné kuriatka z odpaľovaného cesta

Suroviny na Veľkonočné kuriatka z odpaľovaného cesta (rozpočet na 8 porcií): Krém: 500 ml mlieka, kôra a šťava z 2 citrónov, 150 g kryštálového cukru,… Čítaj ďaľej

Sušienkový základ: Nahrubo rozdrvené sušienky zmiešame s mäkkým maslom a dáme stuhnúť do mrazničky.

Krém: V mixéri vyšľaháme do polo tuha smotanu na šľahanie s krémovým syrom a zrniečkami vanilky. Prilejeme vlažnú rozpustenú čokoládu a vyšľaháme na tuhý krém.

Cheesecake vajíčko: Na dno čokoládových vajíčok nasypeme sušienkovú zmes a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém. Zarovnáme a malou lyžičkou urobíme jamku, do ktorej dáme pomarančový puding. Opatrne uložíme na pripravené čokoládové hniezdo.

Potrebujeme: veľký plech, papier na pečenie, silikónovú formu na vajíčka, silikónový štetec, metličku, potravinovú fóliu, šľahací mixér

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach