Tekvicový lekvár

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

3 kg tekvice, 3 pomaranče, 2 kg Korunného želírovacieho cukru, 1 citrón

Tekvicový lekvár

Postup:

3 kg tekvice očistíme, pokrájame na malé kocky a dáme variť. Pridáme vodu, aby bola tekvica ponorená (radšej najprv menej, ešte pustí šťavu). Keď sa uvarí, vymixujeme ju alebo rozmiešame priamo v hrnci ručným šľahačom (ak ostanú kúsky bude to pôsobiť ako džem). Pridáme šťavu z troch pomarančov, šťavu z troch citrónov, jednu lyžicu citrodeka, postrúhanú kôru z jedného citróna, 2 kg cukru (pomer cukor-citrodeko môžeme upraviť podľa chuti). Všetko spolu povaríme. Ešte horúce dáme do pohárov.

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach