Suroviny na cibuľový koláč:
250 g hladkej múky na chlieb, 1 uvarený zemiak s 1,5 dl vody, v ktorej bol vyvarený, 1 čajová lyžička soli, 20 g čerstvého droždia, 2 polievkové lyžice oleja, 2 veľké cibule, 2 polievkové lyžice kečupu
Postup:
Zemiak popučíme alebo rozmixujeme s vodou. Do zmesi rozmrvíme droždie. Necháme podkysnúť na teplom mieste asi pol hodinu. Zatiaľ si premiešame múku so soľou. Do zemiakovej zmesi najprv vmiešame olej a potom múčnu zmes. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Roztiahneme ho na plech asi na hrúbku 1 cm. Potrieme ho kečupom a posypeme na krúžky nakrájanou cibuľou.
Mohlo by vás zaujímať
Povrch môžeme prípadne ešte omajoránkovať alebo posypať mletou červenou paprikou. Mäsožrútom odporúčam posypať kúskami slaniny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 – 20 minút. Cibuľový koláč môžeme podávať.
Cesto môžete použiť aj na pizzu.