Cibuľový koláč

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Suroviny na cibuľový koláč:

250 g hladkej múky na chlieb, 1 uvarený zemiak s 1,5 dl vody, v ktorej bol vyvarený, 1 čajová lyžička soli, 20 g čerstvého droždia, 2 polievkové lyžice oleja, 2 veľké cibule, 2 polievkové lyžice kečupu

Postup:

Zemiak popučíme alebo rozmixujeme s vodou. Do zmesi rozmrvíme droždie. Necháme podkysnúť na teplom mieste asi pol hodinu. Zatiaľ si premiešame múku so soľou. Do zemiakovej zmesi najprv vmiešame olej a potom múčnu zmes. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Roztiahneme ho na plech asi na hrúbku 1 cm. Potrieme ho kečupom a posypeme na krúžky nakrájanou cibuľou.

Mohlo by vás zaujímať

Cibuľový koláč so slaninou

90 minútEnergia: 661 kcal.Suroviny na cibuľový koláč so slaninou (rozpočet pre 6 osôb): 25 g droždia, 1 lyžička cukru, 1/8 l mlieka, 5 vajec, 4 lyžice oleja,… Čítaj ďaľej

Povrch môžeme prípadne ešte omajoránkovať alebo posypať mletou červenou paprikou. Mäsožrútom odporúčam posypať kúskami slaniny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 – 20 minút. Cibuľový koláč môžeme podávať.

Cesto môžete použiť aj na pizzu.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach