Dnes je utorok, 21. mája 2024, sviatok má Zina

Jedlá bez mäsa

sendviče s baklažánom

Grilované sendviče s baklažánom

Suroviny na grilované sendviče s baklažánom ( rozpočet na 6 porcií ):  60 g rozmrveného kozieho syra, 1  lyžica pokrájanej čerstvej pažítky alebo nadrobno posekaných zelených častí mladej šalotky, 1/4 šálky suchej strúhanky, 2  lyžice...

Palacinková omeleta plnená špenátom a šampiňónmi

Palacinková omeleta plnená špenátom a šampiňónmi - suroviny: Palacinky: 4 vajcia, 500 ml mlieka, 150g hladkej múky, soľ, 1/2 lyžičky prášku do pečiva Plnka: 450 g špenátu ( môže byť krájaný a porciovaný ), 400 g...

Kapustové placky

Suroviny na kapustové placky: 150 g kyslej kapusty scedenej z vody, 500 g zemiakov, 1 cibuľa, hladká múka na zahustenie cesta, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička rasce, olej na vyprážanie Postup: Cibuľu aj zemiaky...

Žemlovka s vanilkovou zmrzlinou

Žemlovka s vanilkovou zmrzlinou - suroviny: 1 balenie vianočky, 250 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g kryštálového cukru, 25 g masla, 85 g bielej čokolády, 4 PL whisky, hrozienka, 1 vanilkový struk, 2...

Špenátovo paradajkový koláč

Suroviny na špenátovo paradajkový koláč: Cesto: 200 g hladkej múky T650, 100 g masla, 1 čajová lyžička soli, 100 g masla, 3 polievkové lyžice vody Plnka: 4 paradajky, 100 g čerstvého špenátu, 3 vajíčka, 3 polievkové...

Bylinková frittata

Bylinková frittata - suroviny: 4 vajcia, tymián, bazalka, petržlenová vňať, maslo, olivový olej, špenát-čerstvý, rukola Postup: Vajcia spojíme šľahaním, rozohrejeme panvicu s maslom a bylinkami, podusíme aby sa uvoľnili chute pridáme olivový olej a vlejeme vajcia, varíme pokiaľ...

Špenátovo-tvarohové knedličky – do polievky

Suroviny na špenátovo-tvarohové knedličky – do polievky: 500 g špenátu, 500 g tvarohu, 4 bielka, soľ, muškátový orech, biele korenie Postup: Špenát uvaríme v slanej vode. Dobre vyžmýkame, rozmixujeme. Tvaroh prepasírujeme cez sitko, aby...

Hliva ustricová na mladých zemiakoch

Hliva ustricová na mladých zemiakoch - suroviny: 300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať - za hrsť, soľ, korenie, zelený listový šalát Šalátová zálievka: 2 PL...

Tofu pre labužníkov

Suroviny na tofu pre labužníkov: 800 g tofu, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 80 g čerstvého zázvoru, 1,5 čajovej lyžičky kurkumy, 50 ml zázvorového sirupu, 1 čili paprička, 100 ml sójovej omáčky, 300 ml...
Paradajkový tanier

Paradajkový tanier

Suroviny na paradajkový tanier: 6 lyžíc cesnakového dressingu, 600 g rôznych druhov paradajok (kríčkové, cherry, žlté, oranžové,..), 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava, 200 g pikantného syra (feta, niva, balkánsky),...