Grilované sendviče s baklažánom
Suroviny na grilované sendviče s baklažánom ( rozpočet na 6 porcií ):
60 g rozmrveného kozieho syra, 1 lyžica pokrájanej čerstvej pažítky alebo nadrobno posekaných zelených častí mladej šalotky, 1/4 šálky suchej strúhanky, 2 lyžice...
Palacinková omeleta plnená špenátom a šampiňónmi
Palacinková omeleta plnená špenátom a šampiňónmi - suroviny:
Palacinky: 4 vajcia, 500 ml mlieka, 150g hladkej múky, soľ, 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Plnka: 450 g špenátu ( môže byť krájaný a porciovaný ), 400 g...
Kapustové placky
Suroviny na kapustové placky:
150 g kyslej kapusty scedenej z vody, 500 g zemiakov, 1 cibuľa, hladká múka na zahustenie cesta, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička rasce, olej na vyprážanie
Postup:
Cibuľu aj zemiaky...
Žemlovka s vanilkovou zmrzlinou
Žemlovka s vanilkovou zmrzlinou - suroviny:
1 balenie vianočky, 250 ml mlieka, 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g kryštálového cukru, 25 g masla, 85 g bielej čokolády, 4 PL whisky, hrozienka, 1 vanilkový struk, 2...
Špenátovo paradajkový koláč
Suroviny na špenátovo paradajkový koláč:
Cesto: 200 g hladkej múky T650, 100 g masla, 1 čajová lyžička soli, 100 g masla, 3 polievkové lyžice vody
Plnka: 4 paradajky, 100 g čerstvého špenátu, 3 vajíčka, 3 polievkové...
Bylinková frittata
Bylinková frittata - suroviny:
4 vajcia, tymián, bazalka, petržlenová vňať, maslo, olivový olej, špenát-čerstvý, rukola
Postup:
Vajcia spojíme šľahaním, rozohrejeme panvicu s maslom a bylinkami, podusíme aby sa uvoľnili chute pridáme olivový olej a vlejeme vajcia, varíme pokiaľ...
Špenátovo-tvarohové knedličky – do polievky
Suroviny na špenátovo-tvarohové knedličky – do polievky:
500 g špenátu, 500 g tvarohu, 4 bielka, soľ, muškátový orech, biele korenie
Postup:
Špenát uvaríme v slanej vode. Dobre vyžmýkame, rozmixujeme. Tvaroh prepasírujeme cez sitko, aby...
Hliva ustricová na mladých zemiakoch
Hliva ustricová na mladých zemiakoch - suroviny:
300 g hliva, 500 g mladých zemiakov 500 g, mladý hrášok 250 g, 1dcl oleja, petržlenová vňať - za hrsť, soľ, korenie, zelený listový šalát
Šalátová zálievka: 2 PL...
Tofu pre labužníkov
Suroviny na tofu pre labužníkov:
800 g tofu, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 80 g čerstvého zázvoru, 1,5 čajovej lyžičky kurkumy, 50 ml zázvorového sirupu, 1 čili paprička, 100 ml sójovej omáčky, 300 ml...
Paradajkový tanier
Suroviny na paradajkový tanier:
6 lyžíc cesnakového dressingu, 600 g rôznych druhov paradajok (kríčkové, cherry, žlté, oranžové,..), 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava, 200 g pikantného syra (feta, niva, balkánsky),...