Kofty z batátov a kelu
Suroviny na Kofty z batátov a kelu:
400 g batátov, 220 g kelu, 1 malé romanesco, 1 hrsť čerstvého koriandra, 150 g quinoa múky, 2 žĺtka, 1 lyžica ľanových drvených semienok, 3 strúčiky cesnaku, 1...
Plnená cukínka
Suroviny na recept Plnená cukínka:
2 guľaté cukínky, 200 g pohánky, soľ, 1 vajíčko, trocha chili, 2 lístky šalvie, parmezán, pohánková múka, kokosový tuk,
Postup:
Cukínu zoberieme a zrežeme vršok. Vydlabeme dužinu. Pohánku uvaríme a pridáme k...
Slaný nákyp s pohánkou
Suroviny na Slaný nákyp s pohánkou:
300 g ricotty alebo kvalitného tvarohu, 150 g kozieho jogurtu alebo kvalitného kravského, 3 veľké lyžice pohánkovej krupice, 3 veľké lyžice cícerovej múky, 2 vajíčka, 1 lyžička medvedieho cesnaku...
Bruschetta s paradajkovou salsou
Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku...
Grilovaný Hermelín s nektárinkami
Suroviny na Grilovaný Hermelín s nektárinkami:
1x hermelín na gril (4 ks syra), 200 g dužiny z nektáriniek, 2 šalotky, 60 g Sedlčanského Modřenínu, lyžička mletého čierneho korenia, maslo, 2 lyžice Hermelín s plátkami červenej...
Insalata Veneziana
Suroviny na Insalata Veneziana:
pripravíme si pizzové cesto podľa Vincenza, olivový olej, 1 ľadový šalát, 250 g cherry rajčín, 250 ml majonézy, 2 PL medu, 1 viazanička čerstvej bazalky, okrúhle formičky na pečenie s priemerom...
Grilovaný hermelín na sušených paradajkách
Suroviny na grilovaný hermelín na sušených paradajkách:
4 ks hermelínu, 2 olúpané strúčiky cesnaku, soľ, lyžička kapár, 2 vetvičky bazalky, 4 ks sušených paradajok
Postup:
Hermelíny potrieme roztlačenými strúčikmi cesnaku so soľou, posypeme pokrájanými kaparami a prúžkami...
Grilovaný ananás
Grilovaný ananás s kokosovou ryžou
Suroviny:
200 g ryže na rizoto, 1 plechovka kokosového mlieka, 0,5 l mlieka, 100 g cukru, 1 vanilkový lusk, 50 g masla, 1 ananás, 1 dl rumu, šťava a kôra z...
Pečená cvikla s paštrnákovým pyré
Suroviny na recept - Pečená cvikla s paštrnákovým pyré:
2 veľké cvikle, 3 veľké mrkvy, 1 kg batátov, 2 veľké paštrnáky, petržlenová vňať, sušený tymián, kurkuma čerstvá, himalájska soľ, olivový olej, drvená rasca
Postup:
Cviklu ošúpeme a...
Zeleninový špíz s ryžou basmati
Suroviny na zeleninový špíz:
ryža basmati, 1 žltá paprika, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 250 g šampiňónov, 1 kukurica, 1 malá cuketa, 1 červená cibuľa, čerstvé bylinky podľa chuti, 2 lyžice olivového oleja, sušený...