Zemiakový nákyp so slaninou a syrom
Suroviny na zemiakový nákyp so slaninou a syrom (rozpočet pre 4 osoby):
600 g olejnatých zemiakov, ktoré sa nerozvaria, 400 g nie veľmi ostrej cibule, 100 g prerastanej slaniny, 100 g goudy, 2 vajcia, ½...
Španielská Tortilla
Španielská Tortilla alebo tortilla de patatas (po španielsky zemiaková omeleta) je obľúbené španielske jedlo, ktoré sa môže podávať teplé alebo studené. V Španielsku sa často podáva ako predjedlo.
Hoci základnými a mnohokrát jedinými prísadami sú zemiaky a vajcia, môže...
Briam – dokonalé jedlo z jedného hrnca s vôňou Stredomoria
Toto tradičné grécke jedlo je vlastne variáciou na francúzsku dusenú zeleninu „ratatouille“. Základom je veľa zeleniny, bylinky, trochu korenia a olivový olej. Briam sa podáva v nádobe, v ktorej bol upečený, a slúži ako...
Zapečené zemiaky so špenátom
Suroviny na zapečené zemiaky so špenátom:
300 g mrazeného špenátu, 1veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 vetvička rozmarínu, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 300 g mletého kuracieho mäsa, 3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, 800 g...
Zelené fazuľky zapečené s neúdeným pološtiepkom
Suroviny na zelené fazuľky zapečené s neúdeným pološtiepkom:
200 g zelených fazuliek, 300 g zemiakov, 60 g strúhaného neúdeného pološtiepka, niekoľko cherry paradajok, soľ, rasca
Postup:
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Následne ich zlejeme a v tej istej...
Dusené zemiaky v bylinkovej smotane
Suroviny na dusené zemiaky v bylinkovej smotane:
1 kg malých zemiakov, 1 lyžica rasce, soľ, 1 hrubší pór, 100 g cibule, 50 g prerastenej slaniny, 2 lyžice masla, 1 lyžica hladkej múky, 1/2 l mäsového...
Pečené zemiaky podľa Jamie Olivera
Suroviny na pečené zemiaky podľa Jamie Olivera:
1,5 kg zemiakov, morská soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 1 hlavička cesnaku, červený vínny ocot
Postup:
Zemiaky očistíme a uvaríme v osolenej vode. Scedíme ich a môžeme ich pripraviť...
Gratinovaná zemiaková kaša s vajciami
Gratinovaná zemiaková kaša s vajciami - suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
½ vrecúška instantnej zemiakovej kaše, muškátový oriešok, 200 g anglickej slaniny, 2 červené papriky, tymián, soľ, korenie, mletá paprika, 8 natvrdo uvarených vajec, 100...
Zapekané zemiaky
Suroviny na zapekané zemiaky:
500 g v šupke uvarených zemiakov, 200 g na tenké plátky nakrájanej oravskej slaniny, 200 g póru, 1 čajová lyžička soli, 120 ml kyslej smotany, 1 žĺtok, 2 polievkové lyžice údeného na...
Zapečené zemiaky
Suroviny na zapečené zemiaky:
10 veľkých surových zemiakov, 5 veľkých varených zemiakov, 1 téglik kyslej smotany, 100 g nadrobno nakrájaného údeného mäsa, ľubovoľnej salámy, alebo klobásy, 100 g strúhaného syra, soľ
Postup:
Zemiaky nastrúhame...