Smotanový čajový krém s rumom
1 porcia obsahuje: 1319 joulov (315 kalórií)
Suroviny na smotanový čajový krém s rumom (rozpočet pre 4 osoby):
4 lyžičky čaju, 6 plátkov želatíny, 2 vajcia, štipka soli, 100 g cukru, 6 lyžíc pomarančovej...
Trojkráľový veniec
Suroviny na Trojkráľový veniec:
Na cesto: 1 balenie Buchiet Dr.Oetker, 1 balíček Vanilínového cukru, 1 vajce, 260 ml vlažnej vody, 120 ml oleja
Na náplň: 400 g strúhaných lieskových orieškov, 2 vajcia, 150 g cukru, nastrúhaná...
Kanadský jablkový dezert
Suroviny na kanadský jablkový dezert:
Na cesto: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň: 1 kg jabĺk, 2...
Sviatočná vianočná vianočka
Suroviny na sviatočnú vianočku:
Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 balíček droždia, 40 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 150 g rozpusteného vychladnutého masla, 150 ml vlažného mlieka, 1 KL...
Zapletieme vás do tajov vianočky
Zapletieme vás do tajov vianočky alebo ako jednoducho upliesť vianočku
Aj vy stojíte každé Vianoce bezradne nad cestom na vianočku a snažíte sa rozpamätať, ako sa to vlastne zapletá? Alebo rozmýšľate, z koľkých prameňov ju zapliesť? Odpoveď...
Perníková granola s brusnicami
Suroviny na perníkovú granolu:
90 g medu, 4 PL rastlinného oleja, 1–1,5 ČL perníkového korenia (podľa chuti), 300 g ovsených vločiek, 50 g tekvicových jadierok, 150 g orechov podľa chuti (mandle, kešu, lieskovce...), hrsť mandľových...
Vanilkovo-orechové tyčinky
Energetická hodnota jedného kúska: 121 kcal, 508 kJ
Suroviny na vanilkovo-orechové tyčinky:
30 dkg múky, 20 dkg masla, 10 dkg práškového cukru, 15 dkg vlašských orechov, 1 čl vanilkového cukru, 1 žĺtok
Postup:
Dôkladne pomiešame múku a práškový...
Perníčky-Sovy
Suroviny na Perníčky-Sovy:
100 g Hera, 200 g medu, 200 g práškového cukru, 4 veľké vajcia, perníkové korenie (môžete si vytvoriť i sami pomletím škorice, citrónovej kôry, hrebíčka, anýzu a nového korenia), kakao (podľa toho aké chcete mať...
Hruškový dezert s levanduľou
Suroviny na Hruškový dezert s levanduľou (vystačí na asi 4 porcie):
Na ozdobenie: 4 hrušky, 500 ml bieleho suchého vína, 250 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 kúsky celej škorice, 3 KL tekutého medu,...
Banániky so slivkovou náplňou a škoricou
Suroviny na banániky so slivkovou náplňou:
Na odpaľované cesto: 125 ml vody, 50 g masla alebo margarínu, 80 g hladkej múky, štipka soli, 2 vajcia
Na posypanie: 2 zarovnané PL cukru, 2 zarovnané PL mandľových...