Dnes je štvrtok, 2. mája 2024, sviatok má Žigmund

Dezerty

čajový krém

Smotanový čajový krém s rumom

1 porcia obsahuje: 1319 joulov (315 kalórií) Suroviny na smotanový čajový krém s rumom (rozpočet pre 4 osoby): 4 lyžičky čaju, 6 plátkov želatíny, 2 vajcia, štipka soli, 100 g cukru, 6 lyžíc pomarančovej...
Trojkráľový veniec

Trojkráľový veniec

Suroviny na Trojkráľový veniec: Na cesto: 1 balenie Buchiet Dr.Oetker, 1 balíček Vanilínového cukru, 1 vajce, 260 ml vlažnej vody, 120 ml oleja Na náplň: 400 g strúhaných lieskových orieškov, 2 vajcia, 150 g cukru, nastrúhaná...
jablkový dezert

Kanadský jablkový dezert

Suroviny na kanadský jablkový dezert: Na cesto: 6 vajec, 9 PL polohrubej múky, 7 PL práškového cukru, 5 PL oleja, 3 PL vody, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva Na náplň: 1 kg jabĺk, 2...
vianočky

Sviatočná vianočná vianočka

Suroviny na sviatočnú vianočku: Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 balíček droždia, 40 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 150 g rozpusteného vychladnutého masla, 150 ml vlažného mlieka, 1 KL...
Vianočky

Zapletieme vás do tajov vianočky

Zapletieme vás do tajov vianočky alebo ako jednoducho upliesť vianočku Aj vy stojíte každé Vianoce bezradne nad cestom na vianočku a snažíte sa rozpamätať, ako sa to vlastne zapletá? Alebo rozmýšľate, z koľkých prameňov ju zapliesť? Odpoveď...
Perníková granola s brusnicami

Perníková granola s brusnicami

Suroviny na  perníkovú granolu: 90 g  medu, 4 PL rastlinného oleja, 1–1,5 ČL perníkového korenia (podľa chuti), 300 g ovsených vločiek, 50 g tekvicových jadierok, 150 g orechov podľa chuti (mandle, kešu, lieskovce...), hrsť mandľových...
vanilkovo-orechové tyčinky

Vanilkovo-orechové tyčinky

Energetická hodnota jedného kúska: 121 kcal, 508 kJ Suroviny na vanilkovo-orechové tyčinky: 30 dkg múky, 20 dkg masla, 10 dkg práškového cukru, 15 dkg vlašských orechov, 1 čl vanilkového cukru, 1 žĺtok Postup: Dôkladne pomiešame múku a práškový...
Perníčky-Sovy

Perníčky-Sovy

Suroviny na Perníčky-Sovy: 100 g Hera, 200 g medu, 200 g práškového cukru, 4 veľké vajcia, perníkové korenie (môžete si vytvoriť i sami pomletím škorice, citrónovej kôry, hrebíčka, anýzu a nového korenia), kakao (podľa toho aké chcete mať...
Hruškovo-levanduľový dezert

Hruškový dezert s levanduľou

Suroviny na Hruškový dezert s levanduľou (vystačí na asi 4 porcie): Na ozdobenie: 4 hrušky, 500 ml bieleho suchého vína, 250 ml vody, šťava z 1 citróna, 2 kúsky celej škorice, 3 KL tekutého medu,...
Banániky so slivkovou náplňou

Banániky so slivkovou náplňou a škoricou

Suroviny na banániky so slivkovou náplňou: Na odpaľované cesto: 125 ml vody, 50 g masla alebo margarínu, 80 g hladkej múky, štipka soli, 2 vajcia Na posypanie: 2 zarovnané PL cukru, 2 zarovnané PL mandľových...