Classic burger s chilli omáčkou
Grill party a Classic burger s chilli omáčkou!
Suroviny na classic burger s chilli omáčkou:
Hamburger žemle classic, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 PL kečupu, 2 šalotky, 1 strúčik...
Paradajkový tanier
Suroviny na paradajkový tanier:
6 lyžíc cesnakového dressingu, 600 g rôznych druhov paradajok (kríčkové, cherry, žlté, oranžové,..), 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava, 200 g pikantného syra (feta, niva, balkánsky),...
Ciabatta àla Capri
Suroviny na prípravu Ciabatta àla Capri:
400 g kuracieho mäsa alebo ryby, 8 lyžíc balsamico dresssingu, cesnakového dressingu, 2 veľké cibule, štipka soli a cukru, 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie, 200 g mozarelly,...
Hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom
Suroviny na hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom ( rozpočet na 4 porcie ):
4 ks hermelínu na gril s brusnicami (1 balenie), brusnicová omáčka (je súčasťou balenia), 1 jablko, kúsok čerstvého zázvoru, 2 vetvičky rozmarínu
Postup:
Časť...
Nakladé cukety s cesnakovou bagetou
Suroviny na nakladé cukety s cesnakovou bagetou ( rozpočet na 4 porcie ):
500 g cukety
500 ml olivového oleja Ocho Classico
100 ml octu
2 ČL horčice
1 strúčik cesnaku
1 ČL červeného korenia
1 PL...
Bruschetta s paradajkami
Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka a cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia, pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile.
Energetická...
Kuracie krídelká so zázvorom a medom
Suroviny na kuracie krídelká so zázvorom:
1 kúsok nakladaného zázvoru (polotovar v sirupe), 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice suchého sherry, 12 veľkých kuracích krídel, olej na potrenie roštu, nastrúhaná kôra a šťava z bio citróna,...
Plnené paradajky so salsou Verde
Suroviny na plnené paradajky so salsou Verde:
Na paradajky: 400 g bielych fazúľ (z konzervy), 2-3 sušené paradajky v oleji, 2-4 kusy tabaska, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 250 g šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 1 nasekaná...
Losos s citrónom a čiernym korením
Losos patrí medzi obľúbené jedlá ako v lete či v zime. Často bez neho neobíde žiadna grilovačka. Ponúkame vám jednoduchý recept na lososa.
Losos je obľúbenou rybou v podobe údenej, varenej, pečenej alebo surovej v...
Grilované kúsky tuniaka
Suroviny na Grilované kúsky tuniaka:
100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse – možno nahradiť ľadovým šalátom), 1x svetlé pivo, 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela,...