Dnes je streda, 8. mája 2024, sviatok má Ingrida

Grilovanie

burger s chilli omáčkou

Classic burger s chilli omáčkou

Grill party a Classic burger s chilli omáčkou! Suroviny na classic burger s chilli omáčkou: Hamburger žemle classic, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžička dijonskej horčice, 1 PL kečupu, 2 šalotky, 1 strúčik...
Paradajkový tanier

Paradajkový tanier

Suroviny na paradajkový tanier: 6 lyžíc cesnakového dressingu, 600 g rôznych druhov paradajok (kríčkové, cherry, žlté, oranžové,..), 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, olivový olej, citrónová šťava, 200 g pikantného syra (feta, niva, balkánsky),...
Ciabatta àla Capri

Ciabatta àla Capri

Suroviny na prípravu Ciabatta àla Capri: 400 g kuracieho mäsa alebo ryby, 8 lyžíc balsamico dresssingu, cesnakového dressingu, 2 veľké cibule, štipka soli a cukru, 2 lyžičky sušeného tymianu, mleté čierne korenie, 200 g mozarelly,...
Hermelín s brusnicami

Hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom

Suroviny na hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom ( rozpočet na 4 porcie ): 4 ks hermelínu na gril s brusnicami (1 balenie), brusnicová omáčka (je súčasťou balenia), 1 jablko, kúsok čerstvého zázvoru, 2 vetvičky rozmarínu Postup: Časť...
Nakladé cukety s cesnakovou bagetou

Nakladé cukety s cesnakovou bagetou

Suroviny na nakladé cukety s cesnakovou bagetou ( rozpočet na 4 porcie ): 500 g cukety 500 ml olivového oleja Ocho Classico 100 ml octu 2 ČL horčice 1 strúčik cesnaku 1 ČL červeného korenia 1 PL...
Bruschetta s paradajkami

Bruschetta s paradajkami

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka a cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia, pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile. Energetická...
Kuracie krídelká so zázvorom

Kuracie krídelká so zázvorom a medom

Suroviny na kuracie krídelká so zázvorom: 1 kúsok nakladaného zázvoru (polotovar v sirupe), 5 lyžíc tekutého medu, 2 lyžice suchého sherry, 12 veľkých kuracích krídel, olej na potrenie roštu, nastrúhaná kôra a šťava z bio citróna,...
paradajky so salsou

Plnené paradajky so salsou Verde

Suroviny na plnené paradajky so salsou Verde: Na paradajky: 400 g bielych fazúľ (z konzervy), 2-3 sušené paradajky v oleji, 2-4 kusy tabaska, 1 nasekaný strúčik cesnaku, 250 g šampiňónov, 2 lyžice olivového oleja, 1 nasekaná...
Losos s citrónom

Losos s citrónom a čiernym korením

Losos patrí medzi obľúbené jedlá ako v lete či v zime. Často bez neho neobíde žiadna grilovačka. Ponúkame vám jednoduchý recept na lososa. Losos je obľúbenou rybou v podobe údenej, varenej, pečenej alebo surovej v...

Grilované kúsky tuniaka

Suroviny na Grilované kúsky tuniaka: 100 g tuniaka, 150 g šalát (loso rosso, loso biondo, frisse – možno nahradiť ľadovým šalátom), 1x  svetlé pivo, 0,04 koňak, 50 g cherry paradajky, 30 g reďkovka biela,...