15 minút
Suroviny na makovo-ovocné ovsené lievance:
3 a 1/2 PL ovsené vločky, 1 PL špaldová celozrnná múka, 1/2 PL ovsené klíčky, 1 vajce, 1/2 PL med ( kukuričný, javorový alebo iný sirup ), 1 PL mletý mak, 1 ks jablko, 2 PL čučoriedok
Postup:
Jablko očistíme a pokrájame na malé kúsky. Takto pripravené vložíme do mixéra, pridáme čučoriedky, vajce a ostatné suroviny. Všetko spolu rozmixujeme na jemnú hmotu – cesto. Ak sa vám cesto zdá husté, pridajte trocha mlieka. Ak je cesto, naopak, riedke, pridajte trocha múky. Panvicu vymastíme kokosovým olejom.
Mohlo by vás zaujímať
Z cesta lyžičkou formujeme lievance, ktoré pomaly opekáme na panvici. Treba strážiť teplotu, lebo inak prihoria. Na záver makovo-ovocné ovsené lievance dozdobte drobným ovocím, pokvapkajte sirupom alebo medom, prípadne posypte makom.