Klasická obľúbená Malinová Pavlova alebo inými slovami „bezé“ s ľahkou malinovou smotanovou náplňou a sezónnym ovocím.
Suroviny na dezert – Malinová Pavlova (vystačí na 8 – 10 porcií ):
Na korpus: 4 bielky, 220 g práškového cukru, 2 PL octu, 2 KL Solamylu bez lepku
Na ozdobenie: 500 ml smotany na šľahanie, 1 balenie Malinovej smotanovej náplne Dr. Oetker, 300 g čerstvých malín
Okrem toho potrebujeme: Cukrárske zdobiace vrecko, plech na pečenie
Postup:
V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky do snehovej konzistencie. Pridáme cukor, ocot a dôkladne všetko vyšľaháme a ku koncu vmiešame Solamyl.
Vypracované cesto pomocou lyžíc vytvarujeme do okrúhleho tvaru na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
- Elektrická rúra: 100 °C
- Teplovzdušná rúra: 80 °C
- Plynová rúra: stupeň 1
- Doba sušenia: asi 60 minút
po 60 minútach znížime teplotu a sušíme pri mierne pootvorenej rúre:
- Elektrická rúra: 70 °C
- Teplovzdušná rúra: 50 °C
- Plynová rúra: stupeň 1
- Doba sušenia: asi 1 – 2 hodiny podľa veľkosti korpusu
Po upečení odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť. Smotanovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Na vychladnutý korpus poukladáme polovicu malín. Pripravenú smotanovú náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ňou korpus. Dozdobíme zvyšnými malinami.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Pavlovu môžeme pred pečením zafarbiť gélovými farbami Dr. Oetker a získame tak atraktívny múčnik.
- Doba prípravy: asi 40 minút
- Vystačí na: 8 – 10 porcií
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1398 kJ / 334 kcal | 971 kJ / 232 kcal |
Tuky | 22,20 g | 15,42 g |
Sacharidy | 7,72 g | 5,36 g |
Bielkoviny | 2,55 g | 1,77 g |