18 minút
Suroviny na domáce bakerolls ( rozpočet pre 4 osoby):
4 rožky, cca 1-2 dni staré
Na cesnakovo-syrovú príchuť:
5 PL olivového oleja
1/4 ČL sušeného cesnaku
1/4 ČL soli
+ 1/2 PL nastrúhaného parmezánu na posypanie
Na pizzovú príchuť:
4 PL olivového oleja
1 PL kečupu
1/4 ČL sušeného cesnaku
1/4 ČL soli
1/2 PL nastrúhaného parmezánu
sušené bylinky na posypanie (rozmarín, provensálske bylinky, oregáno…)
Čas prípravy: 10 minút + pečenie cca 6-8 minút
Postup:
Rožky nakrájajte na kolieska hrubé cca 3 mm a rozložte ich na plech. Zmiešajte suroviny na vami zvolenú príchuť a kolieska ňou potrite. Posypte na jemno nastrúhaným parmezánom resp. bylinkami a pečte cca 6 – 8 minút pri teplote 180 stupňov. Keďže každá rúra pečie inak, pri prvom pečení priebežne sledujte stav a farbu bake rolls-ov, aby príliš nezhnedli, inak budú mať horkastú príchuť.