Čokoládové makrónky s vanilkovo-kokosovým krémom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na čokoládové makrónky:

120 g olúpaných a najemno namletých mandlí, 2 vaječné bielky, 1 štipka soli, 250 g jemne preosiateho práškového cukru, 2 polievkové lyžice jemne preosiateho kakaa, 1 vanilkový struk, 120 g masla, 2 polievkové lyžice strúhaného kokosu

Postup:

Mandle dôkladne preosejeme cez jemné sito. Z bielkov so štipkou soli ručným mixérom vyšľaháme sneh, do ktorého postupne zapracúvame 150 g práškového cukru až kým nám nevznikne tuhá bielková zmes. Do zmesi postupne opatrne pridávame mleté mandle, tak aby nám nevznikli hrudky. Na záver do hmoty zapracujeme kakaový prášok a vymiešame do hladké redšie cesto. Rúru predhrejte na 80 °C (konvekciou). Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme trochou masla.

Mohlo by vás zaujímať

Malinové makrónky s bielou čokoládou

60 minútSuroviny na malinové makrónky s bielou čokoládou: 130 g práškového cukru, 110 g mandľovej múky (alebo najemno namletých mandlí), 2 bielky (s izbovou teplotou), 65… Čítaj ďaľej

Hotové cesto nalejeme to cukrárskeho vrecka a rovnomerne vytĺáčame na plech. Plech umiestnime do stredu rúry a pečieme cca 20 minút, potom zvýšime teplotu na 160 °C a dopečieme ešte cca 8 – 10 minút. Makrónky by nemali byť príliš tmavé. Plech vytiahneme z rúry a nechajte vychladnúť. Medzitým, vyškriabeme zrniečka z vanilkového struku, vymiešame maslo a zvyšný práškový cukor do peny. Strúhaný kokos nasucho opečieme na panvici a necháme mierne vychladnúť. Potom ho vmiešame do krému. Krémom naplníme cukrárske vrecko na zdobenie a vytláčame do stredov makróniek. Spojíme polovice makróniek a jemne stlačíme. Necháme asi hodinu vychladnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach