Lotrinský slaninový koláč

Doba prípravy 75 minútEnergia: 731 kcal.Náročnosť

Suroviny lotrinský slaninový koláč (rozpočet pre 4 osoby):

180 g hladkej múky, ¼ lyžičky soli, 100 g masti, 500 g cibule, 200 g jogurtu, 100 g prerastenej slaniny, 3 vajcia, 1 lyžička polohrubej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 50 g ementálu, 2 lyžice strúhanky

Postup:

Múku, soľ a masť spracujeme rukami na mrveničku. Polejeme 2 lyžicami vody, spracujeme do cesta, ktoré necháme v chlade odpočinúť. Cibuľu ošúpeme, rozpolíme a pokrájame na polkrúžky. Slaninu nakrájame nadrobno, pri miernej teplote ju necháme vypiecť. Pridáme cibuľu a 2 minúty podusíme. Vajcia rozšľaháme v jogurte, pridáme múku, osolíme a dochutíme mletou červenou paprikou.

Mohlo by vás zaujímať

Francúzsky Quiche Lorraine

Francúzsky Quiche Lorraine

70 minútFrancúzsky Quiche Lorraine s lahodnou morčacou šunkou, čerstvým špenátom a sušenými paradajkami Quiche je tradičný francúzsky druh slaného koláča, ktorý je pomerne ľahký na prípravu. Hodí… Čítaj ďaľej

Cesto znovu premiesime, vyvaľkáme do kruhu a vložíme do formy, na okrajoch povyťahujeme a popritláčame. Posypeme strúhankou a obložíme cibuľou a slaninou. Zalejeme vaječnou masou. Syr postrúhame nahrubo. Koláč pečieme v spodnej časti rúry, po 30 minútach povrch posypeme strúhaným syrom a dopečieme.

1 porcia obsahuje: 3061 joulov (731 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach