Včelie úle s krémom z likéru

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na včelie úle s krémom z likéru:

Linecké kolieska: 300 g hladkej múky, 200 g Hery, 100 g práškového cukru, 1 žĺtok, kôra z jedného citróna

Orechová zmes: 100 g detských piškót, 80 g namletých vlašských orechov, 100 g práškového cukru, 100 g Hery, 1 – 2 lyžice kakaa, 2 lyžice rumu, práškový cukor na vysypanie formičiek

Krém: 100 g Hery, 3 lyžice hustého vaječného likéru, práškový cukor podľa chuti, semienka z jedného vanilkového struku

Postup:

Najprv si upečte podkladové kolieska z klasického lineckého cesta. Zo všetkých vychladených surovín vypracujte cesto, ktoré nechajte hodinu až dve odpočívať v chladničke, zabalené v potravinárskej fólii.

Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkajte. Vykrajujte kolieska, hladké alebo ozdobné. Tie poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 6 – 10 minút. Doba pečenia závisí od výkonu rúry a hrúbky koliesok.

Veľkosť koliesok zvoľte podľa veľkosti formičiek na úliky, ktorých sa predáva niekoľko druhov. Odporúčame si kúpiť otváraciu formičku.

Linecká kolieska musia vychladnúť. Počas toho si pripravte zmes na orechové úle.

Mohlo by vás zaujímať

Kakaové čierne tortičky

Kakaové čierne tortičky

40 minútEnergia: 115 kcal.Obľúbené vianočné tortičky s lahodným krémom, teraz s Čiernym kakaom. Suroviny na Kakaové čierne tortičky (vystačí na asi 50 kusov): Na cesto: 200 g hladkej múky… Čítaj ďaľej

Piškóty rozmixujte alebo rozdrvte valčekom na cesto. Pridajte namleté orechy a cukor. Pokiaľ máte výkonný mixér s veľkou nádobou, môžete piškóty i orechy rozmixovať spoločne, a potom iba pridáte cukor. Prisypte kakao, pridajte Heru a rum. Vypracujte pevnú nelepivú hmotu. V prípade potreby pridajte pár rozdrvených piškót. Túto hmotu dajte na hodinu až dve úplne vychladnúť do chladničky. Bude sa vám potom lepšie odlepovať od formičky.

Pripravte si tiež krémovú náplň. Heru vyšľahajte s vaječným likérom a ochuťte cukrom. Nakoniec pridajte semienka z jedného vanilkového struku a poriadne rozmiešajte.

Mohlo by vás zaujímať

Včelie úliky

Včelie úliky

45 minútSuroviny na Včelie úliky: Cesto: 16 dkg rozomletých piškót, 10 dkg hnedého cukru hnedého, 6 dkg masla, 2 lyžice medu, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice… Čítaj ďaľej

Formičky na úliky vysypte práškovým cukrom a vložte do nich kúsok orechovej hmoty. Dôkladne ju utlačte a prstom do jej stredu vytlačte dierku. Tú naplňte likérovým krémom, priklopte lineckým kolieskom a opatrne formičku otvorte.

Takto pokračujte, kým nespotrebujete všetky kolieska, všetku orechovú hmotu a maslový krém. Potom včelie úle s krémom skladujte v chlade.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach