Zamatové cupcakes

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na zamatové cupcakes ( rozpočet na cca 12 kusov ):

Cesto: 180 g  rastlinnej nátierky Hera, 2 veľké vajcia, 1 vanilkový struk, štipka soli, 400 g preosiatej hladkej múky, 315 g kryštálového cukru , červené farbivo, 2 lyžice kakaa , 250 ml bieleho jogurtu, 3 ČL kypriaceho prášku

Krém: 250 mlieka, 55 g preosiatej hladkej múky, 250 g masla alebo Hera Maslová príchuť, 210 g práškového cukru , 1 ČL vanilkovej esencie, 125 ml smotany

Postup:

Predhrejte si rúru na 180 °C. Pripravte si papierové košíčky na muffiny, prípadne vymastite tukom formu na muffiny a vysypte ich múkou. Vymiešajte si do hladkej peny rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s cukrom. Potom pridajte vajcia a vanilkový struk a všetko dobre premiešajte. V ďalšej mise zmiešajte kakao, potravinárske farbivo a dve lyžice vody. Zmiešajte všetky sypké suroviny – múku, cukor, kypriaci prášok a soľ. Potom pridajte jogurt a starostlivo premiešajte. Do takto pripraveného cesta pridajte rozmiešané kakao a vymiešanú penu s vajíčkami a vanilkovým strukom. Starostlivo zmiešajte dohromady a cestom naplňte pripravené košíčky. Plňte ich asi do 2/3 a pečte cca 20 minút. Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť.
Krém: V kastróliku za stáleho miešania prevaríte mlieko s múkou do zhustnutia. Po odstavení nechajte vychladnúť. Medzitým si zmiešajte rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s cukrom a vanilkovou esenciou. Pridajte k tomu vychladnutú zmes z mlieka a múky. Ak sa vám bude zdať krém príliš hustý, zrieďte ho smotanou. Pomocou zdobičky nastriekajte krém na povrch každého muffinu. Zamatové cupcakes podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach