Dnes je utorok, 7. mája 2024, sviatok má Monika

Jedlá bez mäsa

Fazuľové struky

Suroviny: 250 g fazuľových strukov, 1 väčšia cibuľa, ½ lyžičky mletej škorice, soľ Na posypanie: nastrúhaný tvrdý syr alebo tofu Postup: Do vriacej vody dáme fazuľové struky a varíme asi 10 minút. Potom ich scedíme. Na posolenom olivovom...
vajíčka

Praženica z tofu

Suroviny: ½ balíčka tofu asi 80g, 1 menšia cibuľa, mletá červená paprika, kurkuma, alebo šafrán, soľ, sójový olej Postup: Na tanieri vidličkou dobre roztlačíme tofu. Na oleji opečieme na drobno nakrájanú cibuľku, ochutíme, mletou paprikou a kurkumou. Pridáme...
pečené jablká s mascarpone a karamelovým cukrom

Pečené jablká s mascarpone a karamelovým cukrom

Suroviny na pečené jablká s mascarpone ( rozpočet na 4 porcie): 4 stredne veľké jablká, 50 g hrozienok, 2 PL rumu, 50 g nahrubo nasekaných orechov alebo mandlí, 4 balíčky Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker, 4 PL...
Omeleta s hubami

Omeleta s hubami a mozzarellou

Frittata funghi e mozzarella - Omeleta s hubami a mozzarellou Suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 6 vajec, 300 g čerstvých húb, 2 balenia mozzarelly 125 g (prípadne mozzarelly light) 1/2 pohára suchého bieleho vína,...
Vegetariánska pochúťka

Vegetariánska pochúťka

Suroviny:  600 g marinovaného tofu so zeleninou, grilovacie korenie, 400 g zeleniny, 40 g sušených rajčín, 1 dl olivového oleja, čerstvé bylinky, 200 g tatárskej omáčky Postup: Zeleninu nakrájame na plátky alebo kocky, opečieme a dochutíme provensalským...
Tekvicové kari so zázvorom

Tekvicové kari so zázvorom

Nenechajte si ujsť sezónu tekvíc, ktorá je v plnom prúde. Vyskúšajte recept na tekvicové karí so zázvorom. Týmto jedlom naozaj potešíte celú rodinu. Suroviny na Tekvicové kari so zázvorom: 1 malá tekvica Hokkaidó, 1 menší baklažán, 1 cibuľa, 3...
Šalát z grilovanej zeleniny

Šalát z grilovanej zeleniny

Dokonale ugrilovaná zelenina poteší milovníkov vegetariánskej kuchyne a šalát z grilovanej zeleniny spolu s ajvarom bude toto jedlo nezabudnuteľným zážitkom. Suroviny ( rozpočet pre 6 osôb ): 1 korenie na šalát podľa vlastného výberu, 150 g...
Zemiaky so syrom a špargľou

Zemiaky so syrom a špargľou

Suroviny: 6 veľkých zemiakov, 1 balíček šparglí, 1 lyžica masla, nízkotučný syr, listy čerstvej bazalky Postup: Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. V ľahko osolenej vode uvaríme. Špargľu očistíme a uvaríme v pare. Do misy na zapekanie...
Tofu so zeleninou

Tofu so zeleninou

Suroviny (rozpočet na 4 porcie ): 600 g tofu, zmes korenia podľa chuti (napr. hotová marináda na mäso), 400 g zeleniny (baklažán, cuketa, cesnak, cibuľa, žltá paprika), 40 g sušených paradajok, 1 dl olivového oleja,...
Baklažán s čerstvou mätou

Baklažán s čerstvou mätou

Energetická hodnota jedla: 1079 kJ / 258 kcal Suroviny ( rozpočet pre 4 – 6 osôb ): 1 kg baklažánov, olej na praženie, 60 ml  olivového oleja, 4 strúčky pretlačeného cesnaku, 2 lyžice jablkového octu,...