Dnes je nedeľa, 19. mája 2024, sviatok má Gertrúda

Krémy

Zaboine

Ovocie s vínovým krémom Zaboine

Energetická hodnota jednej porcie: 230 kcal Suroviny (rozpočet na 4 porcie): 400 g drobného ovocia, 2 ks celozrnných keksov, 4 žĺtka, 4 pl cukru, citrónová kôra, 4 pl bieleho vína Postup: Ovocie rozdelíme do štyroch...
Lieskovo-orieškové parfé

Lieskovo-orieškové parfé v jahodovej omáčke

Suroviny: 3 vajcia, 100 g cukru, 100 ml sladkej smotany, pol lyžice lesného medu, 100 g pomletých lieskových orieškov, 250 g jahôd (čerstvých alebo mrazených), lyžica medu, 2 lyžice masla, 20 ml červeného Hubertu,...

Mango parfait

Suroviny na mango parfait: 3 žĺtka, 100 g ovocného cukru, 300g mangové pyré, rastlinná smotana na šľahanie, 2 ks passion fruit Postup: Nad parou vyšľaháme polovicu cukru a žĺtka do hustého krému. Vyšľaháme šľahačku. Zvyšný cukor...

Ricotta krém ochutený kávou na čerstvých jahodách marinovaných v sekte

Suroviny : 250 gramov ricotty, 100 gramov šľahačky, 20 gramov práškového cukru, 5 gramov instantnej kávy, 400 gramov jahôd, 50 ml sladkého biele sektu, čerstvá mäta na ozdobenie Postup: Ricottu spolu s cukrom a instantnou...
Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou

Tvarohový dezert s čokoládovou hlinou (bezlepkový)

Suroviny: 500 g mäkkého polotučného tvarohu, 150 g smotany na šľahanie, 150 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa Čokoládová hlina: 125 g kryštálového cukru, 125 g mandľovej múky, 125 g ryžových vločiek, 80 g Hery, 50 g...
Ovocný dezert s Pribináčkom

Ovocný dezert s Pribináčkom

Suroviny na ovocný dezert s Pribináčkom: asi 16 cukrárskych piškót, Pribináček, čerstvé ovocie – maliny, čučoriedky, jahody Postup: Časť piškót rozdeľte na dno pohárikov. Navrch dajte Pribináčka, ovocie a zasypte zvyšnými ľahko rozdrvenými piškótami. Môžete podávať.
Tvarohový krém s jahodami

Tvarohový krém s jahodami

Suroviny: 500 g tvarohu, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, 2 1/2 lyžice mlieka, 1 smotanu 33%, 400 g jahôd, piškóty Postup: Tvaroh, žĺtky, cukor a mlieko vymiešame dohladka. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým...
Creme Brulle

Crème brûlée so zmrzlinou

Suroviny na Crème brûlée: 0,5 l smotany na šľahanie, 60 g jemného kryštálového cukru, 6 žĺtkov, 1 vanilkový cukor, vanilková esencia, jemný kryštálový cukor alebo práškový cukor, na doplnenie dezertu: zmrzlina  Postup: Smotanu zmiešame s cukrom a...
Chia puding

Chia puding plný energie

Príprava chia pudingu vám zaberie len pár minút. Ideálne je ho nechať odležať cez noc, minimálne však hodinu, aby semienka poriadne napučali. Potom už len dozdobíte svojimi obľúbenými ingredienciami a máte vynikajúci dezert alebo raňajky...
Tvarohový krém s višňami

Tvarohový krém s višňami

Suroviny:250 g tvarohu, 2 polievkové lyžice minerálnej vody, 1 polievková lyžica vanilkového cukru, 4 polievkové lyžice kompótových višní, 2 polievkové lyžice šťavy z čerešňového kompótu, 4 polievkové lyžice červeného vína, 1 polievková lyžica škrobovej múčkyPostup:Višne...