Tartar z lososa s feniklom
Tartar z lososa s feniklom s kôprovo-smotanovým dresingom a domácim pečivom z ryžového nápoja
Suroviny na Tartar z lososa s feniklom:
Tartar: 300 g filety z lososa, 1 šalotka, 1 fenikel, 60 g sušených rajčín, olivový olej, 1 lyžica sójovej omáčky Kikkoman,...
Pečené filé z morského ostrieža
Pečené filé z morského ostrieža s koriandrovým pyré a omáčkou z kokosového mlieka a limetky
Suroviny na filé z ostrieža:
4 filety z morského ostrieža (4x 150g), 600 g zemiakov, 1 zväzok koriandru, 400 ml lieskovoorieškového mlieka, 300 ml kokosového mlieka, 1...
Krevetový šalát s mozzarellou
Mini mozzarelly in insalata di Gambero - naozaj si pochutíte
Suroviny na krevetový šalát s mozzarellou:
150 g mozzarelly mini, 200 g v pare varených kreviet, 1 stopka zeleru, 1 hlávka kučeravého šalátu, soľ, olej, červené...
Steak z lososa na špenátovom rizote
pripravte si tento chutný steak z lososa a určite neoľutujete.
Suroviny na steak z lososa na špenátovom rizote (rozpočet na 4 porcie ):
600 g lososa (filet čerstvý), soľ, citrón, biele korenie, 100 g cibule,...
Kreveto-lososové Yakitori
Suroviny na kreveto-lososové Yakitori:
300 g kreviet, 300 g lososa, olej, soľ, korenie
Omáčka: 200 ml hodinového vývaru, 5 lyžíc sójovej omáčky, 5 lyžíc mirinu, šťava z limetky, 2 lyžice hnedého cukru, korenie
Postup:
Lososa...
Sladkokyslá ryba na panvici
Sladkokyslá ryba na panvici je chutné a rýchle jedlo, ktoré nesklame žiadneho člena rodiny.
Sladkokyslá ryba na panvici - suroviny:
500 g rybacieho filé, 4 lyžice bieleho vínneho octu, 1/2 mrkvy, 2 cibule, 250 g...
Losos v kelovom župane
Suroviny na losos v kelovom župane:
1 porcia zeleniny (kel, 1 PL nasekanej cibule), 1 porcia lososa, soľ, čierne korenie, 1 pomaranč, 100ml zeleninového vývaru, čerstvo nasekaný kôpor
Postup:
Z kelu oddelíme dva veľké...
Sardelky na grécky spôsob
Suroviny na sardelky na grécky spôsob:
250 g ančovičiek (sardeliek), tatárska omáčka, múka, vajce a strúhanka (trojobal), olej, soľ, citrón, petržlenová vňať
Postup:
Rybičky umyjeme, osušíme a zľahka osolíme. Obaľujeme v trojobale (alebo len v múke, ktorá...
Filé z morského vlka
Filé z morského vlka na ľahkom kôprovom rizote s mandľovým nápojom
Suroviny na filé:
4 filé z morského vlka, 300 g ryže Arborio, 2 šalotky, 200 ml bieleho vína, 300 ml mandľového nápoja, 100 ml sójová alternatíva smotany, 1...
Garnáty saganaki
Suroviny na Garnáty saganaki:
panenský olivový olej, 1 kg ošúpaných garnátov, 3 ks nadrobno pokrájanej cibule, 5 ks nadrobno nakrájaných strúčikov cesnaku, 5 ks svetlozelených podlhovastých paprík – nadrobno nakrájaných, 200 ml ouza, soľ, korenie,...