Dnes je nedeľa, 5. mája 2024, sviatok má Lesana

Varíme ryby

Tartar z lososa s feniklom

Tartar z lososa s feniklom s kôprovo-smotanovým dresingom a domácim pečivom z ryžového nápoja Suroviny na Tartar z lososa s feniklom: Tartar: 300 g filety z lososa, 1 šalotka, 1 fenikel, 60 g sušených rajčín, olivový olej, 1 lyžica sójovej omáčky Kikkoman,...

Pečené filé z morského ostrieža

Pečené filé z morského ostrieža s koriandrovým pyré a omáčkou z kokosového mlieka a limetky Suroviny na filé z ostrieža: 4 filety z morského ostrieža (4x 150g), 600 g zemiakov, 1 zväzok koriandru, 400 ml lieskovoorieškového mlieka, 300 ml kokosového mlieka, 1...
Krevetový šalát

Krevetový šalát s mozzarellou

Mini mozzarelly in insalata di Gambero - naozaj si pochutíte Suroviny na krevetový šalát s mozzarellou: 150 g mozzarelly mini, 200 g v pare varených kreviet, 1 stopka zeleru, 1 hlávka kučeravého šalátu, soľ, olej, červené...
Steak z lososa

Steak z lososa na špenátovom rizote

pripravte si tento chutný steak z lososa a určite neoľutujete. Suroviny na steak z lososa na špenátovom rizote (rozpočet na 4 porcie ): 600 g lososa (filet čerstvý),  soľ, citrón, biele korenie, 100 g cibule,...
Kreveto-lososové Yakitory

Kreveto-lososové Yakitori

Suroviny na kreveto-lososové Yakitori: 300 g kreviet, 300 g lososa, olej, soľ, korenie Omáčka: 200 ml hodinového vývaru, 5 lyžíc sójovej omáčky, 5 lyžíc mirinu, šťava z limetky, 2 lyžice hnedého cukru, korenie Postup: Lososa...

Sladkokyslá ryba na panvici

Sladkokyslá ryba na panvici je chutné a rýchle jedlo, ktoré nesklame žiadneho člena rodiny. Sladkokyslá ryba na panvici - suroviny: 500 g rybacieho filé, 4 lyžice bieleho vínneho octu, 1/2 mrkvy, 2 cibule, 250 g...
Losos

Losos v kelovom župane

Suroviny na losos v kelovom župane: 1 porcia zeleniny (kel, 1 PL nasekanej cibule), 1 porcia lososa, soľ, čierne korenie, 1 pomaranč, 100ml zeleninového vývaru, čerstvo nasekaný kôpor Postup: Z kelu oddelíme dva veľké...
Sardelky

Sardelky na grécky spôsob

Suroviny na sardelky na grécky spôsob: 250 g ančovičiek (sardeliek), tatárska omáčka, múka, vajce a strúhanka (trojobal), olej, soľ, citrón, petržlenová vňať Postup: Rybičky umyjeme, osušíme a zľahka osolíme. Obaľujeme v trojobale (alebo len v múke, ktorá...

Filé z morského vlka

Filé z morského vlka na ľahkom kôprovom rizote s mandľovým nápojom Suroviny na filé: 4 filé z morského vlka, 300 g ryže Arborio, 2 šalotky, 200 ml bieleho vína, 300 ml mandľového nápoja, 100 ml sójová alternatíva smotany, 1...

Garnáty saganaki

Suroviny na Garnáty saganaki: panenský olivový olej, 1 kg ošúpaných garnátov, 3 ks nadrobno pokrájanej cibule, 5 ks nadrobno nakrájaných strúčikov cesnaku, 5 ks svetlozelených podlhovastých paprík – nadrobno nakrájaných, 200 ml ouza, soľ, korenie,...