Dnes je nedeľa, 19. mája 2024, sviatok má Viola

Varenie

Upečte si trhací chlebík!

Chcete upiecť pre  svojich blízkych niečo výnimočné? Tak vyskúšajte trhací chlebík! Trhací preto, lebo ho netreba krájať - stačí ho trhať. On je totiž...

Zázrak zvaný majonéza

Je síce pravda, že rôzne druhuy majonézy si môžete kúpiť kedykoľvek v obchode, ale zase taká pravá domáca má určite svoje čaro. Nie každý...

Cibuľková vňať po celý rok

Ak máte radi čerstvé vňate z byliniek a chcete ich mať vždy doma v zásobe, poradíme ako na to. Pomocou tohto triku môže byť...

Exotická bábovka s ananásom

Patríte k tým, ktorí majú v obľube osvedčené recepty ? Skúste si upiecť starú dobrú a osvedčenú bábovku - ale tentoraz s ananásom. Táto exotická...

Pripálilo sa vám jedlo?

Pripálilo sa vám jedlo? To sa veru občas podarí každej kuchárke, či kuchárovi! Stačí chvíľa nepozornosti - a jedlo sa pripáli, Čo teraz? Dá...

Špargľa je zázrak

Pre zdravie, krásu a chuť Sezóna špargle je v máji v plnom prúde. Ak ste jej ešte neprišli na chuť, skúste to čím skôr a doprajte si...

Na čo myslieť pri výbere mlynčeka na mäso?

Mlynček na mäso ocení každý milovník jedál z mletého mäsa, či už ide o grécke špeciality, tradičné fašírky, alebo mäsové koláče inšpirované anglickou kuchyňou....

Jablká a slivky v koňaku

Máte chuť pripraviť si na chladné dni chutnú ovocnú delikatesu s koňakom? Tak teraz je na to ten vhodný čas. Slivky i jablká dozrievajú,...

Karfiol

Obsahuje azda všetko, čo ľudské telo vyžaduje. Vitamínu C v sebe skrýva viac ako pomaranč. Už dvesto gramov karfiolu dokáže pokryť celodennú dávku tohto vitamínu,...

Poznáte jediný správny spôsob, ako variť vajíčka natvrdo?

Vieme, že vajcia sú jedným z najkvalitnejších zdrojov bielkovín, ktoré sú nevyhnutné pre každú jednu bunku v našom tele. Okrem toho, ako jedna z mála prirodzených potravín...