15 minút
Suroviny na hummus z cícera a červenej repy:
400 g vareného bio cícera, 200 g červenej repy, 1 citrón, 3 strúčiky cesnaku, 50 g sezamovej pasty tahini, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica rímskej rasce, trošku soli a čierneho korenia
Postup:
Dáme si predhriať rúru na 200 °C a medzitým umyjeme červenú repu. Potrieme ju olivovým olejom, osolíme, zabalíme do alobalu a dáme piecť zhruba na hodinu, pokiaľ nie je mäkká. Varený cícer opláchneme a dáme do mixéra, pridáme na menšie kúsky nakrájanú červenú repu spolu s rímskou rascou, citrónovou šťavou a kôrou z jedného citróna, cesnakom, olivovým olejom a sezamovou pastou tahini.
Mohlo by vás zaujímať
Veľmi jemne okoreníme, osolíme a všetko spolu zmixujeme, kým nedostaneme hladkú zmes.