SPÄŤ
Varíme ryby

Smažené kolieska z raka kráľovského

Od: Henrieta Karabova 18.11.2014
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

1 porcia obsahuje: 1268 joulov (303 kalórií)

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

250 g račieho mäsa, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 vajce, ¼ lyžičky soli, štipka mletého bieleho korenia, múka a strúhanka na obaľovanie, ½ až 1 l oleja alebo kokosový tuk na praženie

Smažené kolieska z raka kráľovského

Postup:

Čerstvé raky povaríme 5 minút v slanej vode. Mäso vyberieme zo škrupinky, na chrbtovej časti pozdĺžne nakrojíme, črievko vyberieme a osušíme. Sójovú omáčku rozmiešame s vajcom, osolíme a okoreníme. Mäso postupne obaľujeme v múke, vajci a strúhanke. Kúsky ukladáme vedľa seba na podnos a uložíme na chladné miesto. Tuk na vyprážanie dobre rozpálime, obalené kolieska krátko opražíme dochrumkava, prípadne ich 5 minút fritujeme dozlatista. Kolieska vyprážame v malých porciách, z tuku ich vyberáme dierkovanou naberačkou a na chvíľočku ich prípadne zabalíme do kuchynského papiera, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.

womangalérie VŠETKY