Listový šalát s opečeným chlebom
Energetická hodnota jednej porcie: 180 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
2 hlávky zeleného šalátu, 2 vajcia, zväzku petržlenovej vňate, 1 zväzok reďkoviek, 6 plátkov hriankového chleba, 5 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, horčica,...
Čokoládová veľkonočná torta
Suroviny:
Cesto: 600 g hladkej múky, 300 g práškového cukru, 100 g kvalitného kakaa, štipka soli, 1 prášok do pečiva, 1 lyžička jedlej sódy, 4 vajcia, 500 ml polotučného mlieka, 200 g Hery, 500 ml teplej vody
Krém: 750 g...
Veľkonočné vence s vajíčkami
Suroviny:
300 ml polotučného mlieka, 100 g Hery, 42 g čerstvého alebo sušeného droždia, štipka soli, 2 vajcia, 100 g práškového cukru , 500 g pšeničnej múky, 1 vajce + 2 lyžice mlieka na potretie,...
Kysnuté veľkonočné zajačiky
Suroviny:
400 g polohrubej pšeničnej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 250 ml vlažnej vody, 50 g rozpustenej Hery, 1 vajce, 1 balíček sušeného droždia, 1 lyžica práškového cukru , 1 lyžička soli, 1 vajce...
Hamburger z tvarůžkami
Suroviny:
4 žemle, 167 g Olomouckých tvarůžkov, 50 g anglickej slaniny, sladká paprika, cibuľa, horčica, kečup, tatárska omáčka, nakladaná uhorka
Postup:
Žemle rozkrojíme, na spodnú stranu poukladáme kolieska tvarůžkov tak, aby pokryli takmer celú plochu žemle a...
Endorfíny, chlorofyl a omegy. Veľká noc po novom.
Veľkonočné sviatky sa zmenili. Nová generácia ľudí ich nevyužíva na bezcieľne polihovanie kombinované s nekonečným prejedaním sa. Idú radšej do prírody, na prechádzky či poslednú lyžovačku sezóny. „A robia dobre“, hovorí MUDr. Pavel Malovič.
Pohybom pre šťastnú...
Linecké kolieska so snehovým venčekom
Suroviny:
Na cesto: 400 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 200 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce
Na bezé: 4 bielky, 320 g cukru, 1 PL citrónovej šťavy
Na ozdobenie: ananásový kompót (hmotnosť po odkvapkaní...
RAW – Mrkvové muffiny
1/2 hrnčeka orechov, 1/2 hrnčeka datlí, 1/2 hrnčeka hrozienok, 2 veľké mrkvy, 1 cm zázvoru, škorica, kurkuma, štipka muškátového orieška
Topping: 3/4 pohára datlí ( bez kôstky ), 1 pohár pomarančovej šťavy, 1 vanilkový lusk, 1...
Kuracia kapsa
Suroviny:
4 porcie kuracích pŕs, 100 g Olomouckých tvarôžkov, 1 cibuľa, soľ, korenie, olej, čierne pivo
Postup:
Jednotlivé kúsky mäsa narežeme tak, aby sme vytvorili kapsu a naplníme kúskami Olomouckých tvarôžkov. Špáradlom alebo ihlou zatvoríme, mierne osolíme, okoreníme...
Mrkvová tortička
Suroviny:
Na korpus: 500 g najemno nastrúhanej mrkvy, 200 g Hery, 300 g kryštálového cukru, 5 vajec, 300 g hladkej múky, hrsť hrozienok alebo brusníc, štipka škorice, štipka muškátového oriešku, 50 g vlašských orechov, 1 balíček...