Pľúcka na viedenský spôsob
Suroviny na pľúcka na viedenský spôsob (rozpočet pre 4 osoby):
¼ l horúceho mlieka, 50 g na kocky nakrájanej cibule, 10 tvrdších žemlí, 6 lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, štipka muškátu, 1 lyžica masla, 2 vajcia,...
Mäsové ražne so zeleninou
Suroviny na mäsové ražne so zeleninou:
250 g roštenky, 8 veľkých šampiňónov, 4 malé tvrdé paradajky, 1 zelená paprika, 8 kokteilových párkov, 8 plátkov prerastenej slaninky, 8 lyžíc oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, sladká...
Gordon blue
Suroviny na gordon blue (rozpočet na 4 porcie):
4 teľacie rezne, korenie, sladká paprika, 4 plátky šunky, 4 plátky syra, 2 lyžice múky, 2 vajcia, 8 lyžíc strúhanky, 4 lyžice oleja
Postup:
Mäso omyjeme, naklepeme a poprášime...
Tacos šalát
Suroviny na tacos šalát:
cca 15 minút + marinovanie / 2 - 3 porcie
Marináda:
2 PL medu
2 PL hnedého cukru
100 ml Karpatského KB
40 ml worcestrovej omáčky
2 strúčiky cesnaku
500 g hovädzieho ribeye steaku
Šalát:
2 hrste polníčka
1 malá červená...
Špíz zo šampiňónov a mäsa
Suroviny na špíz zo šampiňónov a mäsa:
šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej
Postup:
Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené...
Anglický roastbeef
Suroviny na anglický roastbeef (rozpočet na 5 porcie):
1 kg mäsa z nízkej roštenky bez kosti, 2 polievkové lyžice horčice, rozmarín, tymian, majorán, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup:
Mäso potrieme zo...
Sviatočná hovädzia roláda
Sviatočná hovädzia roláda - suroviny:
500 g hovädzieho stehna, 200 g kuracích pŕs, 100 g oravskej slaniny, 100 g klobásy, 2 vajcia, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, horčica, soľ, petržlenová vňať, olej
Postup:
Hovädzie mäso nakrájame...
Hovädzie fašírky s nivou
Suroviny na hovädzie fašírky s nivou:
8 žemlí na burger, 1 tvrdšia žemľa do fašírky, 1 cibuľa, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 100 g rukoly, soľ, mleté korenie, 3 lyžice oleja, 150 g nivy
Postup:
Žemľu namočíme...
Tekvicové rizoto s hovädzím mäsom
Suroviny na tekvicové rizoto s hovädzím mäsom:
400 g hovädzieho krku alebo rebier, olivový olej, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL worcestrovej omáčky, 1 PL kremžskej horčice, 2 PL medu, 500 ml hovädzieho vývaru,...
Ružičkový kel s hovädzím mäsom
Suroviny na ružičkový kel s hovädzím mäsom:
400 g ružičkového kelu, 400 g hovädzieho mäsa, 1 pór, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 2 cibule, 1 bobkový list, 2 klinčeky, olej na vyprážanie, muškátový oriešok,...