Dnes je štvrtok, 2. mája 2024, sviatok má Žigmund

Hovädzie

Pľúcka na viedenský spôsob

Suroviny na pľúcka na viedenský spôsob (rozpočet pre 4 osoby): ¼ l horúceho mlieka, 50 g na kocky nakrájanej cibule, 10 tvrdších žemlí, 6 lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, štipka muškátu, 1 lyžica masla, 2 vajcia,...

Mäsové ražne so zeleninou

Suroviny na mäsové ražne so zeleninou: 250 g roštenky, 8 veľkých šampiňónov, 4 malé tvrdé paradajky, 1 zelená paprika, 8 kokteilových párkov, 8 plátkov prerastenej slaninky, 8 lyžíc oleja, 1 strúčik cesnaku, soľ, korenie, sladká...

Gordon blue

Suroviny na gordon blue (rozpočet na 4 porcie): 4 teľacie rezne, korenie, sladká paprika, 4 plátky šunky, 4 plátky syra, 2 lyžice múky, 2 vajcia, 8 lyžíc strúhanky, 4 lyžice oleja Postup: Mäso omyjeme, naklepeme a poprášime...

Tacos šalát

Suroviny na tacos šalát: cca 15 minút + marinovanie / 2 - 3 porcie Marináda: 2 PL medu 2 PL hnedého cukru 100 ml Karpatského KB 40 ml worcestrovej omáčky 2 strúčiky cesnaku 500 g hovädzieho ribeye steaku Šalát: 2 hrste polníčka 1 malá červená...

Špíz zo šampiňónov a mäsa

Suroviny na špíz zo šampiňónov a mäsa: šampiňóny (alebo iné huby), plátky slaniny, kuracie prsia alebo hovädzie mäso, zelené papriky, soľ, korenie, Olivový olej Postup: Pripravíme 4 špízy tak, že na ihlicu striedavo napichujeme očistené...

Anglický roastbeef

Suroviny na anglický roastbeef (rozpočet na 5 porcie): 1 kg mäsa z nízkej roštenky bez kosti, 2 polievkové lyžice horčice, rozmarín, tymian, majorán, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie, olej Postup: Mäso potrieme zo...

Sviatočná hovädzia roláda

Sviatočná hovädzia roláda - suroviny: 500 g hovädzieho stehna, 200 g kuracích pŕs, 100 g oravskej slaniny, 100 g  klobásy, 2 vajcia, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, horčica, soľ, petržlenová vňať, olej Postup: Hovädzie mäso nakrájame...

Hovädzie fašírky s nivou

Suroviny na hovädzie fašírky s nivou: 8 žemlí na burger, 1 tvrdšia žemľa do fašírky, 1 cibuľa, 400 g mletého hovädzieho mäsa, 100 g rukoly, soľ, mleté korenie, 3 lyžice oleja, 150 g nivy Postup: Žemľu namočíme...
Tekvicové rizoto s hovädzím mäsom

Tekvicové rizoto s hovädzím mäsom

Suroviny na tekvicové rizoto s hovädzím mäsom: 400 g hovädzieho krku alebo rebier, olivový olej, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL worcestrovej omáčky, 1 PL kremžskej horčice, 2 PL medu, 500 ml hovädzieho vývaru,...

Ružičkový kel s hovädzím mäsom

Suroviny na ružičkový kel s hovädzím mäsom: 400 g ružičkového kelu, 400 g hovädzieho mäsa, 1 pór, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 2 cibule, 1 bobkový list, 2 klinčeky, olej na vyprážanie, muškátový oriešok,...