Dnes je sobota, 4. mája 2024, sviatok má Florián

Varíme ryby

Pstruh na pálenke

Pstruh na pálenke

Suroviny ( rozpočet na 3 porcie ): filety zo pstruha Radoma od Ryba Žilina (400 g), maslo (100 g), špaldová múka celozrnná hladká podľa potreby (cca 5 PL), pálenka – ideálne grappa (0,5 dcl), cesnak (4...
Zubáč pod zemiakovými lupienkami

Zubáč pod zemiakovými lupienkami

Suroviny: filety zo zubáča s kožou Radoma od Ryba Žilina, zemiaky (2-3 ks na jednu rybiu filetu), maslo, olej, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín Postup: Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na tenké plátky a 2-3 min. ich predvaríme. Opláchneme a necháme...
Makrela so šalviou

Makrela so šalviou a limetkami

Suroviny: makrely Radoma od Ryba Žilina (3 ks), 3 menšie strúčiky cesnaku, 1 - 2 ks bio limetky, čerstvé šalviové lístky, olivový olej, soľ, štipku mletého bieleho korenia Postup: Makrely rozmrazíme, umyjeme, dobre osušíme a poukladáme na...
Treska s pomarančmi na masle

Treska s pomarančmi na masle

Suroviny ( rozpočet na 5 porcií): chrbtové filety tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina (700 g), 2 pomaranče, 130 g masla, olivový olej, soľ, biele mleté korenie šalát: 250 g čerstvého baby špenátu, 1 ks ľadového šalátu,...
Makrela

Makrela pečená na citrónovo-rozmarínovej soli

Suroviny: makrela Radoma od Ryba Žilina (4 ks), morská soľ hrubozrnná (1kg), kôra z 2 bio citrónov, 1 väčšia vetvička čerstvého rozmarínu   Postup: Citróny umyjeme, osušíme a kôru nastrúhame. Z vetvičky rozmarínu stiahneme lístky a spolu s nastrúhanou citrónovou...
Zubáč v zelerovej omáčke

Zubáč v zelerovej omáčke

Suroviny: filety zo zubáča Radoma od Ryby Žilina (400 g), veľké zemiaky (4 ks), čerstvý kôpor, rozmarín, zeler (1/3 buľvy), cibuľa (1 ks), cesnak (1 hl.), smotana na varenie (100 ml), suché biele víno (1,5...
rybie koláčiky

Chrumkavé rybie koláčiky

Vyskúšajte tento náš recept na chrumkavé rybie koláčiky. Suroviny na chrumkavé rybie koláčiky ( rozpočet na 1 porciu (3 koláčiky)): filet z tilapie Exklusiv Radoma od Ryba Žilina, hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 1 vajce, 2...
Grilovaný losos

Grilovaný losos s citrusovým šalátom

Vyskúšajte tento skvelý recept a pripravte si grilovaný losos s citrusovým šalátom. Suroviny na grilovaný losos s citrusovým šalátom ( rozpočet na 4 porcie ): filety z ružového lososa bez kože Radoma od Ryby Žilina (4 ks),...
Filety z tilapie

Filety z tilapie v cuketovej kruste

Suroviny na filety z tilapie v cuketovej kruste (rozpočet na 5 porcií): filety z tilapie Exkluziv Radoma od Ryby Žilina (700 g), 2 cukety, 2 vajcia, solamyl, petržlenovú vňať, 3 strúčiky cesnaku, dve cibule, cestoviny penne...
Filet zo zubáča

Filet zo zubáča so zeleninovým cous-cous

Suroviny na filet zo zubáča so zeleninovým cous-cous ( rozpočet na 5 porcií): filety zo zubáča Exklusiv Radoma od Ryba Žilina (700 g), 500g cous-cous, 1 cuketu, 2 mrkvy, 1 cibuľu alebo šalotku, 0,5 l...